Petri Valkama Green Building Council Finlandin hallituksen jäseneksi

23 marraskuun, 2021

Nrepin partneri Petri Valkama on nimetty Green Building Council Finlandin (FIGBC) hallituksen jäseneksi. FIGBC on Suomen vaikuttavin ja laaja-alaisin kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto. Nrep on ollut FIGBC:n jäsen helmikuusta 2020.

”Rakennettu ympäristö on vastuussa jopa 40 prosentista globaaleista päästöistä, joista 10 prosenttia on materiaalien ja rakentamisen prosessien aiheuttamaa. Matkalla hiilineutraaliin yhteiskuntaan nämä päästöt on, ei ainoastaan minimoitava, vaan eliminoitava. Energian osalta voimme jo siirtyä hiilineutraaliin tulevaisuuteen, ja tämän siirtymän tulee tapahtua nyt eikä myöhemmin. Rakentamisen ja materiaalien päästöistä merkittävä osa on sellaisia, joiden nollaamiseen meillä ei ole vielä selkeää tiekarttaa, tai joiden aikataulu on aivan liian hidas. Nyt on aika toimia! Meidän on vahvistettava ja vauhditettava muutosta kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. KiRa-toimialalla on oltava rohkeutta tehdä historiamme nopein muutos ajattelu- ja toimintatavoissa”, kommentoi Petri Valkama.

Nrepin strategian ytimessä on ratkaisujen ja innovaatioiden luominen, joiden avulla rakennetaan parempia kiinteistöjä niin ihmisille kuin kaupungeille. Viimeisimpänä esimerkkinä Nrepin kunnianhimoisista vastuullisuustavoitteista on Nrepin 2028-tavoite.
Nrep sitoutuu hiilineutraaliin kiinteistöportfolioon vuoteen 2028 mennessä, merkittävästi ennen IPCC:n asettamaa 2050 tavoitetta.

Aiemmin keväällä Nrep perusti kestävään teknologiaan keskittyvän 2150-rahaston, jonka suuruus on 268 miljoonaa euroa ja jonka ensimmäisellä viidellä sijoituksella on potentiaali vähentää hiilipäästöjä yli 1,6 gigatonnia. Nrep on rakennuttanut 100-prosenttisesti purkubetonista valmistetun rakennuksen Kööpenhaminaan, lisäksi käynnissä oleva ”UN17 Village” -hanke yhdistää kaikki YK:n kestävän kehityksen tavoitetta.

Lue lisää Nrepin vastuullisuudesta täältä.

Published: marraskuu, 23 2021