Uusia asuntoja Espooseen – Nrep ja EKE-Rakennus Oy sopimukseen laadukkaiden vuokrakotien rakentamisesta Saunalahteen ja Friisilään

21 joulukuun, 2020
Havainnekuvassa-Saunalahden-Navigaattorin-kohde-Espoossa_-Arkkitehtitoimisto-Innovarch-Oy

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrep ja EKE-Rakennus Oy ovat solmineet hankesopimuksen vuokra-asuntojen rakentamisesta Espoon Saunalahteen ja Friisilään. Tavoitteena on rakennuttaa yli 100 vuokrakotia, jotka tukevat kasvavan kaupungin asuntotarjonnan kehitystä.

Nrep ja EKE-Rakennus Oy ovat solmineet ensimmäisen yhteisen hankesopimuksen asuntoprojekteista Espoon alueella. EKE-Rakennus rakentaa Nrep:lle yhteensä yli 100 vuokra-asumiseen tarkoitettua asuntoa kahteen eri kohteeseen Espoon Saunalahdessa ja Friisilässä.

Espoon väestö on kasvanut merkittävästi viime vuosina verrattuna koko maan keskiarvoon, ja kaupungin kasvu on lisännyt monimuotoisia asuntotarpeita. Saunalahden ja Friisilän kohteet tarjoavat kaupunkilaisille laadukasta vuokra-asumista erinomaisilla sijainneilla lähellä ruokakauppoja ja muita paikallisia palveluja, kuten kouluja ja terveydenhuoltoa.

Saunalahden Navigaattoriksi nimetty kohde valmistuu osaksi kolmen kiinteistön korttelia lähelle tulevaa Kivenlahden metroasemaa, ja kohteen yhteyteen on suunnitteilla myös ravintolakäyttöön soveltuva liiketila vahvistamaan alueen palvelutarjontaa. Friisilän Piispanmäentien kiinteistö sijaitsee valmistuttuaan alle kilometrin päässä Ison Omenan kauppakeskuksesta ja metroasemasta.

“Espoon kaupunkikehitys on osoittanut, että tarvitsemme kasvukeskuksissa tulevaisuudessa yhä enemmän asuntoja hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hankesopimuksemme mahdollistaa laadukkaiden vuokrakotien rakennuttamisen kehittyville kaupunkialueille, ja aloitamme innolla yhteistyön EKE-Rakennuksen kanssa”, kertoo Nrep:n osakas Petri Valkama.

Saunalahden Navigaattorin kohteen arvioitu valmistumisaika on alkuvuonna 2022, Friisilän Piispanmäentien kiinteistön suunniteltu valmistuminen on alkuvuodesta 2023. Saunalahden ja Friisilän vuokrakotien suunnittelussa panostetaan laadukkaisiin materiaaleihin ja pohjaratkaisuihin, ja kohteille tavoitellaan LEED-ympäristösertifikaattia.

”Hankkeet ovat meille tärkeää jatkumoa, sillä Navigaattori on viimeinen osa EKE-Rakennuksen toteuttamaa korttelikokonaisuutta kasvavalla Saunalahden alueella. Piispanmäentielle rakentuva hanke täydentää alueen vahvaa uudistumista yhdessä EKE-Rakennuksen muiden hankkeiden kanssa. Hankkeet vastaavat hyvin strategiaamme asuntojen kehittäjänä, rakentajana ja vahvana yhteistyökumppanina”, kertoo EKE-Rakennuksen hankekehitysjohtaja Heidi Kerosuo.

Kohteiden vuokra-asunnot tulevat valmistuttuaan olemaan osa Nrep:n  uutta vuokra-asumisen brändiä  Juli  Livingiä. Tutustu Juli Livingiin täällä: www.juliliving.com.

Published: joulukuu, 21 2020