Nrep:ltä uusi vuokra-asumisen brändi Juli Living – tavoitteena 10 000 verkkokaupasta vuokrattavaa ympäristöystävällistä kotia kasvukeskuksiin

26 marraskuun, 2020
people in kitchen

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrep lanseeraa vuokra-asuntomarkkinoille uuden, kunnianhimoisen Juli Living -brändin, joka tarjoaa asiakkaille moderneja ja laadukkaita koteja helposti verkkokaupasta. Julin kohteiden suunnittelua ohjaa tavoite ympäristöystävällisyydestä ja hiilineutraaliudesta sekä rakennus- että asumisvaiheessa. Juli-koteja on rakenteilla tällä hetkellä noin 3 000 Suomen isoimpiin kaupunkeihin, ja Julin tavoitteena on kasvattaa asuntojen lukumäärää lähivuosina yli 10 000 asuntoon.

Juli Living tarjoaa laadukkaita vuokrakoteja Suomen suurimmissa kaupungeissa joko täysin uusissa tai erittäin hyväkuntoisissa kerrostaloissa. Kaikki kodit ovat vuokrattavissa Juli Livingin verkkokaupasta ympäri vuorokauden. Juli Living haastaa perinteistä vuokrakotimarkkinaa digitaalisempaan suuntaan ja tarjoaa aidosti asiakkaan arkea helpottavaa palvelua.

Verkkokauppa suunniteltiin asiakkaan todellista käyttäytymistä ajatellen, mobiilikäyttäjät edellä.

”Nykyään asuntoilmoitusten katseluista yli 70 % tehdään puhelimella, joten halusimme tehdä kodin vuokraamisesta yhtä vaivatonta kuin muustakin verkko-ostamisesta,” kuvailee Nrep:n asumisen liiketoiminnan myynnistä ja markkinoinnista vastaava Lotta Sjöberg. ”Kotia etsivän ei tarvitse täyttää hakemusta ja odottaa siihen vastausta, vaan kaikki tarpeellinen tieto on saatavilla verkkokaupassa vuorokauden ympäri, ja vuokrauksen voi tehdä milloin tahansa tyytyväisyystakuulla.”

Juli-kodeissa on tavanomaista vuokrakotia laadukkaammat materiaalit, muun muassa kivitasot keittiöissä, harkitut yksityiskohdat ja toimivat säilytysratkaisut. ”Vuokralla asuminen on kasvussa ja tunnistimme, että haluamme tarjota omistusasuntojen rinnalle lisää yhtä laadukkaita vaihtoehtoja,” Sjöberg kertoo.

Juli-koteja on tällä hetkellä rakenteilla noin 3 000 Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Tampereelle ja Turkuun, ja asuntojen lukumäärää on tarkoitus kasvattaa lähivuosina yli 10 000 asuntoon. Nyt rakenteilla olevien asuntojen yhteenlaskettu arvo tulee olemaan yli puoli miljardia euroa. Ensimmäiset kohteet ovat jo vuokrattavissa Tampereella: Lielahden Tuulin ensimmäiset asukkaat ovat jo muuttaneet uusiin koteihinsa ja Haukiluoman Kivikerkkä saa vuokralaisensa marraskuun lopussa.

Juli Living edustaa Nrep:n suuntaa kohti parempaa ja kestävämpää rakennettua ympäristöä

Asumisen ja siihen liittyvän energiankäytön osuus suomalaisten kotitalouksien kulutuksen hiilijalanjäljestä on noin kolmannes, joten hiilineutraalin asumisen kehittäminen on tärkeä osa-alue hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Juli-kodit edustavat Nrep:n tavoitteita tutkia ja toteuttaa aktiivisesti moderneja ja ympäristöystävällisiä kiinteistöratkaisuja ja uudistaa rohkeasti rakennettua ympäristöä.

Juli-kotien energiankulutuksen minimoimiselle ja uusiutuvien energiamuotojen käytölle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet, ja kohteiden suunnittelussa pyritään minimoimaan hiilijalanjälki niin rakentamisen kuin käytön aikana. Kaikissa Juli Livingin vuokra-asuntokohteissa käytetään 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä, johon Nrep on aiemmin kertonut sitoutuneensa siirtymään kaikissa kiinteistöissään. Esimerkiksi Tampereen kohteiden energiankulutusta ohjataan tekoälyllä ja lisäksi rakennusten rakentamisen ja käytön aikaiset jäljelle jäävät hiilidioksidipäästöt tullaan kompensoimaan. Yhä useammassa hankkeessa voidaan hyödyntää esimerkiksi maalämpöä ja aurinkopaneeleita.

”Koen, että meillä kiinteistökehittäjillä ja -sijoittajilla on tärkeä rooli hiilineutraalin yhteiskunnan luojina, joten on hienoa, että Juli Livingin kohteiden suunnittelua ohjaa kunnianhimoiset tavoitteet ja päästöjen minimointi huomioidaan niin rakentamisen kuin asumisen aikana”, kertoo Nrep:n osakas Petri Valkama.

Nrep on aiemmin kertonut kehittävänsä Helsingin Jätkäsaareen lähes nollaenergia-asuinkerrostaloa, ja on hiljattain solminut hankesopimuksen Lehto Groupin kanssa useiden puukerrostalojen rakentamisesta Espooseen ja Turkuun. Lisäksi Nrep kehittää Turkuun Aura Rakennuksen kanssa kolmea kerrostaloa, joille haetaan LEED Gold -sertifikaattia. Hankkeet ovat osa Juli Livingin brändin kasvattamista.

Published: marraskuu, 26 2020