NREP:n uudet asumisen ja elämisen hankkeet vahvistavat Helsingin Herttoniemen ja Malmin kehitystä

28 huhtikuun, 2021

NREP on aloittanut Helsingin Herttoniemessä ja Malmilla kaksi hanketta, joihin molempiin valmistuu NREP:n kehittämän Noli Studios -konseptin uudet kohteet. Malmilla Noli Studios on osa NREP:n kehittämää kaksoistornitaloa, jonka toiseen torniin tulee Noli Studios ja toiseen kehitetään asuntoja. Valmistuttuaan hankkeet vahvistavat kehittyvien kaupunkialueiden asumisen ja elämisen ratkaisujen tarjontaa yhteensä noin 500 uudella studiolla ja yli 140 asunnolla.

Teollisesta historiastaan tunnettu Herttoniemi jatkaa nopeaa kehitystään vetovoimaiseksi kaupunkikeskittymäksi. Metroaseman lähelle vain 200 metrin päähän uudesta Hertsi-kauppakeskuksesta on parhaillaan tulossa uusi asuinkortteli, jonka osaksi Työnjohtajankadulle NREP kehittää 265 studiota käsittävää yhdeksänkerroksista Noli Studiosia.

Malmin keskusta-alue puolestaan kehittyy lähitulevaisuudessa juna-aseman viereen tulevan uuden korttelikokonaisuuden myötä. NREP kehittää Vanhan Helsingintien ja Pekanraitin kulman kortteliin 16-kerroksista kaksoistornitaloa, jonka toiseen torniin valmistuu 238 studiota käsittävä Noli Studios, ja toiseen torniin 143 asuntoa. Kiinteistökokonaisuuteen on tulossa lisäksi ravintolatiloja sekä tornien yhteiskäyttötiloja, ja kortteliin on suunniteltu myös yksikerroksinen pysäköintilaitos.

”Kehittyvillä kaupunkialueilla on tarvetta erilaisille asumisen ja elämisen ratkaisuille. Erityisesti hyvien kulkuyhteyksien päässä olevat alueet kehittyvät vahvasti ja kasvattavat vetovoimaansa, kuten metron reitillä sijaitseva Herttoniemi ja Malmi junaradan varressa. On hienoa, että voimme NREP:ssä olla mukana tässä kehityksessä”, toteaa Petri Valkama, NREP:n osakas.

NREP:n Suomessa kehittämä Noli Studios on kasvanut noin 1,5 vuodessa merkittäväksi alan toimijaksi, joka vastaa kaupungistumisen myötä vahvistuneeseen uudenlaisten elämisen ratkaisujen tarpeeseen, ja yhdistää ainutlaatuisella tavalla oman kodin mukavuuden hotellitason palveluihin. Noli Studiosin ensimmäiset kohteet avattiin Helsinkiin Katajanokalle ja Sörnäisiin syksyllä 2019. Konseptin kolmas hanke valmistuu Vantaan Myyrmäkeen syksyllä 2021. Tulevien Myyrmäen, Herttoniemen sekä Malmin kohteiden valmistuttua pääkaupunkiseudulla on yhteensä noin 1 300 modernia Noli-studiota.

Herttoniemen Noli Studiosin rakentamisesta vastaa korttelia toteuttava ja suunnitteleva JM Suomi Oy, ja arkkitehtina toimii Playa Arkkitehdit Oy. Malmin kaksoistornitalon rakentamisesta vastaa Lehto Tilat Oy, ja arkkitehtina toimii Soini & Horto. Molempien hankkeiden elinkaaren hiilitase tullaan laskemaan ja rakennuksille haetaan Gold-tason LEED-ympäristösertifikaattia. Kiinteistöjen operoinninaikainen sähkö- ja lämmöntarve on tarkoitus täyttää uusiutuvilla energiamuodoilla. Hankkeet valmistuvat arviolta keväällä 2023.

”Näemme Herttoniemen Noli-hankkeen erinomaisena lisänä alueen kehittyvään kaupunkikuvaan yhdessä JM Suomen kehittämän muun Sohlberg-korttelin kanssa. Uskomme Nolin tuovan kehittyvään kaupunkiympäristöön entistä enemmän eloa. Hanke sopii hyvin strategiaamme toteuttaa rakentamamme kohteet ympäristöä kunnioittaen”, JM Suomen toimitusjohtaja Markus Heino toteaa.

”Hyvä yhteistyömme NREP:n kanssa jatkuu Malmilla. Lehdon rakentama kaksoistornitalo tuo uuden ilmeen kaupunkikuvaan sekä lisää asumisen ja elämisen ratkaisuja varsin keskeiselle sijainnille”, kertoo Lehto Tilat Oy:n aluejohtaja Heikki Schemeikka.

Published: huhtikuu, 28 2021