Nrep yhteistyöhön Aura Rakennuksen kanssa – yli 200 asuntoa Turun keskustan kupeeseen

16 marraskuun, 2020

Turkulainen Aura Rakennus rakentaa Nrep:lle Turun Kirstinpuiston alueelle kolme kerrostaloa, joihin tulee vuokrattavaksi yhteensä 208 asuntoa. Hankkeessa on panostettu erityisesti ympäristövaikutusten minimointiin, ja rakennuksille haetaan LEED Gold -sertifikaattia.

Yhteistyö tarjoaa koteja laadukkaista asunnoista kiinnostuneille sekä tukee rakennusalan työllisyyttä – projektin arvioitu työllistävä vaikutus on 320 henkilötyövuotta. Vuokrakäyttöön tarkoitetut asunnot ovat kooltaan yksiöstä kolmioon. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2023 keväällä.

Nrep:llä ja Aura Rakennuksella on yhteisiä arvoja ja tavoitteita asuntorakentamisen parantamiseksi.

”Pitkäaikaisena omistajana arvostamme korkealuokkaista asuntorakentamista, joka tarjoaa kaupunkilaisille laadukkaita vaihtoehtoja asumiseen”, Nrep:n osakas Petri Valkama toteaa.

Rakennusprojekti on turkulaiselle Aura Rakennukselle erittäin merkittävä.

”Tämä osoittaa konseptimme toimivuuden. Olemme ostaneet tontin, aloittaneet suunnitteluprosessin ja saaneet sijoittajat kiinnostumaan. On hienoa, että pääsemme yhteistyössä Nrep:n kanssa tuomaan turkulaisille lisää asuntoja”, sanoo Aura Rakennuksen toimitusjohtaja Mikko Kilpi.

Nrep luottaa Turun vetovoimaan. Ruissalontien hanke mukaan lukien Nrep:n omistukseen valmistuu Turussa lähivuosina yli 700 laadukasta vuokra-asuntoa, joiden investointiarvo yhteensä on yli 80 miljoonaa euroa.

Rakennusten ympäristövaikutusten minimointi auttaa päästötavoitteiden saavuttamisessa

Vanhalle teollisuusalueelle rakennettavissa taloissa otetaan erityisesti huomioon ympäristövaikutusten minimointi. Rakennuksille haetaan LEED Gold -sertifikaattia, jonka myöntää ulkopuolinen arvioija.

LEED on maailman käytetyin rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka on vertailukelpoinen koko maailmassa. Luokitusjärjestelmää käytetään yli 130 maassa. Sijaintipaikan kestävyys, energian- ja vedenkulutuksen sekä materiaalien kulutuksen pitää olla kestävällä pohjalla rakennuksen koko elinkaaren ajan. Green Building Partnersin mukaan Suomessa LEED-kohteita on yhteensä yli 360, joista valtaosa on kuitenkin toimistoja.

”Asuntotuotannossa ympäristöluokitusten käyttö ei Suomessa ole vielä niin yleistä kuin toimistotilojen kohdalla. Sertifikaatit auttavat yhtenäistämään rakentamisen kriteerejä ja ohjaavat alaa kestävämpään suuntaan. Uskomme, että sertifiointien merkitys tulee asuntotuotannossa lisääntymään”, Valkama toteaa.

Rakennusten ympäristövaikutusten minimoinnilla on merkittävä vaikutus Suomen ympäristötavoitteiden toteutumiseen. Rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen kasvihuonepäästöistä ja kuluttavat noin 40 prosenttia käyttämästämme energiasta.

Published: marraskuu, 16 2020