NREP rakennuttaa uusia asuntoja kauppakeskus Arabian yhteyteen Helsingissä

25 huhtikuun, 2022

NREP kehittää Kauppakeskus Arabian palveluita vastaamaan entistä paremmin Arabian alueen lähipalveluiden kysyntää ja tarvetta. Osana alueen kehittämistä NREP rakennuttaa kauppakeskuksen päälle uuden asuinkerrostalon. Täydennysrakentaminen vastaa NREPin tavoitteita olla kehittämässä kokonaisia kaupunkialueita, ei vain yksittäisiä kohteita.

Kotisaarenkadun varrella sijaitsevan toimitilasiiven tilalle rakennettavasta uudisrakennuksesta tulee uusi maamerkki Arabiaan. Sen korkeus on noin 50 metriä ja kerroksia on yhteensä 16. Asuntojen lisäksi kohteeseen tulee liiketiloja katutasolle, mikä lisää palveluiden tarjontaa ja synnyttää viihtyisämpää kivijalkamaista katuympäristöä.

“Pohjoismaiden johtavana kaupunkikehittäjänä NREP haluaa kehittää Arabian aluetta niin, että siellä on hyvä elää sekä tänään että myös tulevaisuudessa. Uusi asuinrakennus palvelee erityisesti urbaania ja helppoa arkea suosivia kaupunkilaisia ja vastaa samalla kasvavan alueen uusien asuntojen tarpeeseen.”, sanoo NREPin johtaja Joonas Lemström.

Kohteeseen tulee noin 200 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa, koteja on yksiöistä perheasuntoihin. Asukkaiden käyttöön tulee yhteinen viherpiha, monipuoliset yhteistilat, kuten kolme asukkaiden käytössä olevaa saunaa, joista yksi on kattosauna yhteistilojen ja kattoterassin yhteydessä. Myös polkupyörien säilytykseen on panostettu suunnittelemalla tilavat säilytystilat.

Arabian uutta maamerkkiä rakennetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kohteelle tullaan hakemaan LEED Platinum-sertifikaattia, jota tähän mennessä ei ole vielä myönnetty yhdellekään asuinkerrostalolle. Tämän lisäksi kohde tulee olemaan A-energialuokkaa ja kohteeseen rakennetaan sekä maalämpöratkaisu ja aurinkopaneeleja. Hankkeen kaava on parhaillaan nähtävillä Helsingin kaupungin sivulla osoitteessa: https://kartta.hel.fi/?sukkaId=2019-012833

Vuodesta 2019 Kauppakeskus Arabian omistanut NREP on jo aiemmin kohentanut kauppakeskuksen sisätilojen yleisilmettä sekä kehittänyt kauppakeskuksen palvelutarjontaa asukkaiden toiveiden mukaisesti. Kauppakeskuksen vastuullisuuteen panostetaan parhaillaan vuoden 2022 aikana toteutettavalla energiatehokkuusremontilla. Aiemmin kauppakeskukseen on tuotu älykäspysäköintijärjestelmä sekä lisätty kierrätysmahdollisuuksia.

Kauppakeskus Arabia sijaitsee Arabianrannan asuinalueen eteläosassa lähellä Helsingin kantakaupunkia. Vuosituhannen alussa rakennettu Arabianranta on ollut rakentamisestaan saakka yksi Helsingin suosituimmista asuinalueista. Hyvät lähipalvelut ja julkiset yhteydet, alueen historia sekä Vanhankaupunginlahden läheisyys ovat houkutelleet varsinkin lapsiperheitä Arabianrantaan. Alueella asuu tällä hetkellä noin 7 300 ihmistä.

Arabian alue on osa helsinkiläistä historiaa. Myös vuonna 2002 valmistuneen Kauppakeskus Arabian juuret ovat alueen teollisessa menneisyydessä. Kauppakeskus on perustettu tyhjiksi jääneisiin teollisuusrakennuksiin, joissa alun perin toimi elintarvikevalmistaja Kotisaari.

Published: huhtikuu, 25 2022