NREP keräsi 900 miljoonaa euroa uuteen rahastoonsa

2 maaliskuun, 2021

NREP osti hiljattain Metsä Groupin ja Melan pääkonttorin Tapiolasta.
Kyseessä oli NREP Income+ -rahaston ensimmäinen sijoitus Suomeen.

NREP on kerännyt 900 miljoonaa euroa uuteen pitkän aikavälin rahastoonsa, jonka sijoitukset kohdennetaan erityisesti asumiseen, moderniin logistiikkaan ja muihin toimitiloihin. Koronapandemian aikana kerätty rahasto antaa NREP:lle mahdollisuuden tarttua lukuisiin kiinteistöalan mahdollisuuksiin Pohjoismaissa. NREP:n tammikuussa 2021 hankkima pääkonttorikiinteistö Espoon Tapiolasta oli rahaston ensimmäinen sijoitus Suomeen.

NREP Income+ -rahasto on koronavuoden aikana kerännyt 900 miljoonaa euroa omaa pääomaa, mikä tekee siitä suurimman Pohjoismaisen core-plus -rahaston. NREP on jo nyt löytänyt sijoituskohteita eri Pohjoismaista kahdelle kolmasosasta rahaston pääomasta. Uusi rahasto sopii NREP:n pitkäaikaiseen sijoitusstrategiaan, jossa NREP keskittyy erityisesti asumisen, modernin logistiikan ja palveluasumisen kiinteistöihin. Samalla rahasto avaa uusia mahdollisuuksia osallistua hankkeisiin, joissa on matalampi riski-/tuottoprofiili.

Suomessa NREP kertoi hiljattain ostaneensa Metsä Groupin ja Melan pääkonttorin Tapiolassa. Kyseessä oli rahaston ensimmäinen sijoitus Suomeen. NREP:n sijoitusjohtajan ja osakkaan Jani Nokkasen mukaan sijoitus sopii hyvin uuden NREP Income+ -rahaston sijoitusstrategiaan:

”Haemme kohteita, jotka tuottavat pitkällä aikavälillä turvallista ja tasaista kassavirtaa, ja kyseinen kiinteistö on lähes täyteen vuokrattu pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla vakavaraisille vuokralaisille. Uuden rahaston voimin voimme toteuttaa strategisia tavoitteitamme kiinteistöalan eri sektoreilla, ja esimerkiksi pyrkiä luomaan korkeatasoinen toimistoportfolio pääkaupunkiseudulle laadukkaiden palveluiden ja hyvin palvelevien toimitilojen tarjoamiseksi.”

NREP Income+ -rahaston merkittävin tämänhetkinen sijoituskohde sijaitsee lähellä Osloa. Kyseessä on Pohjoismaiden edistynein, 27-metriä korkea ja yhteensä 84 000 neliömetrin kokoinen jakelukeskus, joka on vuokrattu pitkäaikaisella vuokrasopimuksella vähittäiskauppa Coopille. Kiinteistö on täysin automatisoitu, ja sen laajentamiseen on hyvät mahdollisuudet. Tukholmassa rahastosta on sijoitettu kahteen hoivakotiin, joissa on kiinnitetty huomioita vastuullisuusnäkökulmiin ja joista toisen yhteydessä toimii myös esikoulu.

NREP:llä on sijoittajinaan institutionaalisia sijoittajia ja pääosin eläkerahastoja. Uuden rahaston sijoittajiin kuuluu muun muassa Novo Holdings, maailman suurimpiin hyväntekeväisyysjärjestöihin kuuluvan Novo Nordisk -säätiön sijoitusyhtiö.

Published: maaliskuu, 2 2021