Nrep osti Metsä Groupin ja Melan pääkonttorin Tapiolassa – merkittävä noin 90 miljoonan euron sijoitus

22 tammikuun, 2021

Nrep on ostanut Espoon Tapiolassa sijaitsevan pääkonttorikiinteistön Metsä Groupin emoyritykseltä Metsäliitto Osuuskunnalta ja Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melalta. Kauppa toteutetaan sale and leaseback -järjestelynä, jossa Metsä Group ja Mela jatkavat kohteen päävuokralaisina pitkillä vuokrasopimuksilla. Merkittävä kauppa laajentaa Nrep:n toimitilaportfoliota ja on samalla yhtiön tähän mennessä isoin, yksittäinen kiinteistösijoitus Suomessa.

Kiinteistössä vuokrattavaa pinta-alaa on hieman yli 20 000 neliömetriä ja se on lähes täyteen vuokrattu pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla vakavaraisille vuokralaisille. Metsä Groupin ja Melan lisäksi tiloissa toimii tunnettuja yrityksiä, kuten Gasum, Roche ja OP-pankki. Kiinteistöön kuuluu maanalaiset lämpimät pysäköintitilat, ja käyttäjille on tarjolla lisäksi kattavasti palveluja, kuten Revontuli-ravintola, kuntosali, ohjattua liikuntaa, saunat sekä kattava 27 neuvotteluhuoneen kokouskeskus.

“Investointi tukee hyvin tavoitettamme luoda korkeatasoinen ja merkittävän kokoinen toimistoportfolio pääkaupunkiseudulle. Tulemme kohteissamme panostamaan etenkin asiakaskeskeisyyteen, monipuolisiin palveluihin, joustavuuteen sekä ympäristöystävällisyyteen. Nämä kriteerit voimme hyvin täyttää nyt hankitussa kohteessa, jota haluamme aktiivisena omistajana jatkossa kehittää yhteistyössä vuokralaistemme kanssa”, kertoo Joonas Lemström, Nrep:n johtaja.

Toimistokiinteistökokonaisuus on sekä palveluiltaan että laadultaan korkeatasoinen, ja sen sijainti kehittyvällä Tapiolan alueella on erinomainen. Kiinteistön vuonna 2012 valmistuneen uudemman osan suunnittelussa panostettiin ympäristöasioihin ja energiatehokkuuteen, ja sille on myönnetty kultainen LEED-sertifikaatti. Ympäristövastuullisuus on tärkeä kriteeri kaikissa Nrep:n sijoituksissa.

”Kauppa tuo erinomaisen lisän toimitilaportfolioomme, ja kyseessä on tähän mennessä isoin yksittäinen kiinteistösijoituksemme Suomeen. Tämä on hienoa etenkin, kun Nrep teki ensimmäisen sijoituksensa 15 vuotta sitten juuri Suomeen. Olemme iloisia, että voimme hankinnan myötä tarjota arvostetuille yrityksille laadukkaita ja hyvin palvelevia toimitiloja”, sanoo Jani Nokkanen, Nrep:n sijoitusjohtaja ja osakas.

”Olemme tyytyväisiä kaupan lopputulokseen, ja jatkamme kiinteistön pitkäaikaisena vuokralaisena. Kiinteistöomistus ei ole Metsä Groupin ydinliiketoimintaa, keskitymme pohjoisten metsien puun tehokkaaseen, vastuulliseen jalostamiseen”, sanoo Metsä Groupin teknologiajohtaja Arto Lampinen.

”Toimistotalon omistuksesta luopuminen antaa meille paremmat mahdollisuudet sijoitussalkun hajauttamiseen”, toteaa Melan johtaja Jarmo Aalto.

Kohde on myös kansainvälisesti palkittu toimitilakiinteistö, sillä se voitti toimistorakennusten sarjan Saksan muotoiluinstituutin Iconic Awards -kilpailussa.

Published: tammikuu, 22 2021