Noli Studios kasvaa Katajanokalla yhdeksi Suomen suurimmista hotellikokonaisuuksista

30 marraskuun, 2021

Nrepin lanseeraama Noli Studios jatkaa kasvuaan rakentamalla 226 uutta studiota Katajanokan merellisiin maisemiin. Kodin mukavuutta ja hotellitasoista palvelua yhdistävä Noli Studios on ollut erittäin suosittu ensimmäisen kohteen avaamisesta saakka. Uudet Noli-studiot rakennetaan kulttuurihistoriallisesti merkittävään maisemaan, entiseen satama-alueen tukkurakennukseen Kanavakatu 3:een. Uusien studioiden myötä Noli Studios Katajanokka ja Kanavakatu muodostavat yhden Suomen suurimmista hotellikokonaisuuksista. 

Nrepin kehittämä Noli Studios on hieno esimerkki yhtiön tavoitteista ja kyvyistä kehittää kaupunkeja kokonaisvaltaisesti. Noli Studios on tuonut pääkaupunkiseudulle kansainvälisen tuulahduksen serviced living -elämäntyyliä: joustavasti varattavassa Noli-konseptissa yhdistyvät kodin mukavuus, hotellitasoiset palvelut ja yhteisöllisyys. Nolin tavoitteena on olla markkinajohtaja serviced living -palveluiden tarjoajana ja studioiden kysyntä ja määrä kasvavat jatkuvasti. Ensimmäinen, vuonna 2019 avattu Noli Katajanokka on ollut erittäin suosittu ja asiakkaidensa arvostama. Upea merellinen sijainti jatkuvasti kehittyvällä Helsingin Katajanokalla ja aidosti uudenlaista elämäntyyliä mahdollistava konsepti on herättänyt niin paikallisten kuin ulkomaisten asiakkaiden kiinnostuksen.

”Noli Studiosin asiakkaat ovat olleet Katajanokan Nolin avaamisesta saakka todella tyytyväisiä luomaamme ainutlaatuiseen elämisen ratkaisuun. Olemme etsineet mahdollisuuksia tuoda lisää Noli-studioita kasvattamaan pääkaupunkiseudun tarjontaa. Kanavakadun hanke on ainutlaatuinen tilaisuus, jonka ansiosta Katajanokka saa lisää studioita ja joilla lähes tuplaamme kapasiteetin. Olemme innoissamme, että pääsemme antamaan uuden elämän näille merkittäville rakennuksille. Samalla voimme tuoda uusia palveluita kaupunkiin ja luomme alueelle yhden Suomen suurimmista hotellikokonaisuuksista”, kertoo Noli Studiosin maajohtaja Niklas Sontag.

Vuoden 2023 loppuun mennessä pääkaupunkiseudulla on yhteensä kuusi Nolia. Tällä hetkellä Katajanokan lisäksi toinen kantakaupungin Noleista palvelee asiakkaita Sörnäisissä. Lokakuussa 2021 Noli-konsepti laajeni Vantaan Myyrmäkeen.
Vuonna 2023 Kanavakadun lisäksi uudet Nolit avataan myös Herttoniemessä ja Malmilla.

Satamavarastoista 2020-luvun elämisen ratkaisuiksi

Nrep osti aiemmin Ulkoministeriön toimistoina palvelleet tilat alkusyksynä 2021. Studiot toteutetaan vuonna 1929 valmistuneeseen rakennukseen ja 1800-luvun lopun makasiinirakennus säilyy toimistokäytössä. Saneeraustyöt aloitetaan joulukuussa ja kohde valmistuu vuoden 2023 loppupuolella. Kanavakadulle valmistuvien 226 studion myötä Katajanokalla on yhteensä 489 Noli-studiota ja entistäkin laajemmat mahdollisuudet palvella kasvavaa, uudenlaisia elämisen ratkaisuja kaipaavaa asiakaskuntaa.

Tulevat Noli-studiot Kanavakatu 3:ssa rakentuvat kulttuurihistoriallisesti merkittävään miljööseen. Vuonna 1929 valmistunut kiinteistö on aikakautensa edustaja muuten jugend-valtaisessa kaupunginosassa. Rakennus valmistui aikoinaan varastoksi ja on 1980-luvun lopussa otettu toimistokäyttöön. Nrepillä on useita onnistuneita esimerkkejä toimistojen muuttamisesta vaihtoehtoiseen käyttöön. Muun muassa Katajanokan Noli kävi läpi mittavan uudistuksen ennen avautumistaan, kun hotelli kehitettiin arkkitehtonisesti arvokkaaseen, vuonna 1940 valmistuneeseen Keskon entiseen pääkonttoriin.

Uudistettavia rakennuksia Kanavakatu 3:ssa tullaan kehittämään Noli Studios -konseptin brändin ja arkkitehtonisesti merkittävien kiinteistöjen erityisvaatimusten mukaisesti. Kanavakatu 3:n kehittäminen tuo esiin Katajanokan historiallista kerrostumaa ja elävöittää kaupunkikuvaa sekä arkkitehtuurin että palveluiden puolesta. Suunnittelussa ammennetaan alueen historiasta ja rakennusten aikakausista. Sisätiloissa korostetaan etenkin 1920- ja 30-lukujen funktionalismia. Katajanokan palveluvalikoimaa elävöittävät uudet kahvila- ja ravintolapalvelut sekä Kanavakadulle vanhasta junavaunusta toteutettava terassi. Sisustussuunnittelijana kohteessa toimii Studio Joanna Laajisto ja arkkitehtina Avarrus Arkkitehdit Oy.

Published: marraskuu, 30 2021