Espoon Niittykummun rakentaminen etenee – Nrep sijoittaa yli 100 miljoonaa euroa uuteen korttelikokonaisuuteen metron varrella

5 lokakuun, 2021

Havainnekuvassa näkymä Niittykummun korttelikokonaisuuteen Espoon Merituulentiellä.

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrep rakennuttaa uuden korttelikokonaisuuden Espoon Niittykumpuun metroaseman ja kauppakeskuksen läheisyyteen. Ensimmäisen ja toisen vaiheen rakennustyöt ovat käynnissä ja korttelikokonaisuuteen on tulossa yhteensä 600–700 asuntoa, naapuruston asumisen palveluja sekä liiketila. Yli 100 miljoonan euron arvoinen hanke on osa Nrepin visiota kehittää monimuotoista ja yhteisöllisempää kaupunkielämää modernien kiinteistöjen avulla.

Uuden metroaseman myötä Niittykummun alue on kaavoitettu viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes kokonaan uudelleen ja kasvava ja kehittyvä kaupunginosa kaipaa lisää asukkaiden tarpeita palvelevia asuntoja. Espoon kaupungin mukaan väestönkasvun edellytysten ja talouden turvaamiseksi koko kaupunkiin tarvitaan vuosittain peräti 3 000 uutta asuntoa.

Nrepin Niittykummun Riihitonttu -nimellä kulkevan korttelikokonaisuuden rakentaminen käynnistettiin kesällä 2020. Korttelikokonaisuus rakennetaan keskeiselle paikalle vain 200 metrin päähän Niittykummun metroasemasta ja kauppakeskuksesta. Riihitonttuun on suunnitteilla yhteensä 600–700 uutta asuntoa vuokra- ja omistusasumiskäyttöön. Asiakaslähtöisyys ohjaa kaikkia Nrepin hankkeita, Niittykummussa on asuntojen lisäksi haluttu panostaa korttelin palveluihin ja yhteisiin tiloihin. Naapurustoon toteutetaan muun muassa laadukkaita sauna- ja pesulapalveluja, kohtaamispaikkoja, viherkattoja sekä liiketila. Asukkailla on käytössään pysäköintilaitokset kansipihoineen sekä yhteiskäyttöautoja.

Niittykummun korttelikokonaisuus on yksi Nrepin merkittävimmistä kehityshankkeista Suomessa ja hyvä esimerkki siitä, miten haluamme edistää kaupunkien kehittymistä yhteistyössä kaupungin ja rakennusalan ammattilaisten kanssa. Olemme tyytyväisiä, että pääsemme tukemaan Niittykummun metroaseman ympäristön uudistumista”, kertoo Nrepin osakas Petri Valkama.

Nrep on tehnyt yhteistyötä tontin kaavoituksessa Espoon kaupungin ja urakoitsijan kanssa. Ensimmäisen ja toisen vaiheen urakoitsijana toimii NCC. Ensimmäiset asunnot valmistuvat kesällä 2022. Seuraavien vaiheiden suunnittelu on parhaillaan Nrepillä käynnissä.

”Nrepin kestävän rakentamisen tavoitteet sopivat hyvin yhteen NCC:n vastuullisuuskäytäntöjen kanssa. On ilo rakentaa edistyksellisiä asuntoja Riihitontun kortteliin vastuullisella tavalla, josta esimerkkinä toimii rakennusaikana käyttämämme vihreä sähkö sekä NCC:n vastuullinen työmaa -konsepti. Vastuullinen työmaa on Suomen rakennusalan ensimmäinen toimintamalli, joka huomioi työmailla kaikki kestävän kehityksen näkökulmat: taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristöllisen”, kertoo toimialajohtaja Timo Suominen NCC:ltä.

Niittykummun korttelikokonaisuus on osa Nrepin strategista tavoitetta kehittää parempaa ja kestävämpää rakennettua ympäristöä. Niittykummun kiinteistöille haetaan LEED Gold -sertifikaattia. LEED on maailman käytetyin rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, ja se on käytössä yli 130 maassa. Sertifikaatin myöntää ulkopuolinen arvioija, ja sen saaminen edellyttää, että sijaintipaikan kestävyys, energian- ja vedenkulutus sekä materiaalien kulutus ovat kestävällä pohjalla rakennuksen koko elinkaaren ajan. Niittykummun korttelikokonaisuudessa tavoitellaan A-energialuokitusta edistämään rakennusten energiatehokkuutta. Tavoitteena on myös hyödyntää rakennusten lämmityksessä ja osassa sähköenergian tuotannosta erilaisia uusiutuvan energian muotoja, kuten aurinkopaneeleja ja maalämpöä.

Korttelikokonaisuuden ensimmäisessä vaiheessa valmistuvat asunnot on suunnattu vuokrakäyttöön, ja ne tulevat valmistuttuaan olemaan osa Nrepin uutta vuokra-asumisen brändiä, Juli Livingiä. Juli Livingiin voi tutustua osoitteessa www.juliliving.com.

Lisätietoja:

Petri Valkama, osakas, Nrep
puh. +358 9 674 410
info@nrep.fi

Timo Suominen, toimialajohtaja, NCC
puh. +358 50 664 54
timo.suominen@ncc.fi

Published: lokakuu, 5 2021