NREP yhteistyöhön aurinkoenergiayhtiö Solarigon kanssa – ensimmäiset aurinkovoimalat kauppakeskuksiin Helsinkiin ja Tampereelle

15 tammikuun, 2020

Pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö NREP on solminut puitesopimuksen uusiutuvan aurinkosähkön ostamisesta energiayhtiö Solarigolta. NREP:n tavoitteena on asennuttaa aurinkovoimalat Suomessa kaikkiin moderneihin kiinteistöihinsä, joihin ne on mahdollista toteuttaa. Ensimmäiset aurinkovoimalat asennetaan Arabian kauppakeskukseen Helsinkiin ja Duon kauppakeskukseen Tampereelle.

NREP on solminut suomalaisen energiayhtiö Solarigon kanssa pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen. NREP sitoutuu ostamaan Solarigolta järjestelmien tuottamaa aurinkosähköä, ja Solarigo vastaa kokonaispaketin toimittamisesta.

Sopimukset toteutettavista aurinkovoimaloista tehdään kiinteistökohtaisesti. Ensimmäiset aurinkovoimalat asennetaan Helsingin Arabian kauppakeskuksen ja Tampereen Kauppakeskus Duon katoille jo tänä keväänä. Arabian ja Duon kauppakeskuksiin toteuttavien aurinkovoimaloiden arvioidaan tuottavan noin 10-20 prosenttia kiinteistöjen vuotuisesta sähköntarpeesta. Kauppakeskus Duoon on suunnitteilla vähintään 350 kWp:n ja Arabiaan vähintään 100 kWp:n järjestelmä.

”Kiinteistöt ovat suuria energiankuluttajia, ja haluamme yhtiönä olla edelläkävijöitä alamme päästöjen vähentämisessä. Olemme jo sitoutuneet vihreän sähkön ostamiseen kiinteistöissämme vuoden 2020 aikana, ja Solarigon kanssa toteutettavilla aurinkovoimaloilla saamme tuotettua uusiutuvaa energiaa suoraan kiinteistöissämme”, kertoo NREP:n osakas ja sijoitusjohtaja Jani Nokkanen.

NREP:n tavoitteena on rakentaa aurinkovoimalat yhtiön kaikkiin moderneihin kiinteistöihin, joihin ne on teknisesti ja rakenteellisesti mahdollista toteuttaa. Järjestelmien toteuttamisessa on huomioitava esimerkiksi kattojen koko, järjestelmien vaikutukset rakenteisiin ja sähköntuotantopotentiaali. Suurin potentiaali aurinkoenergialle on kauppakeskuksissa ja logistiikkakiinteistöissä, joiden katoilla on hyvin tilaa aurinkovoimaloille.

”Yhteistyö Solarigon kanssa on sujunut nopeasti ja joustavasti. Solarigo on vakiintunut toimija Suomessa ja yhdessä pystymme toteuttamaan aurinkovoimaloita kiinteistöihimme paljon tehokkaammin ja nopeammin”, kertoo Nokkanen.

”Olemme todella iloisia yhteistyöstä NREP:n kanssa. On hienoa, että pääsemme edistämään heidän kanssaan useita aurinkosähköhankkeita, joilla tuomme lisää uusiutuvaa energiaa Suomeen”, kertoo Solarigon myyntijohtaja Pekka Härkönen.

Published: tammikuu, 15 2020