NREP perusti yhteisyrityksen asuinkiinteistöjen kehittämiseen pääkaupunkiseudulla

26 maaliskuun, 2020

Pohjoismainen kiinteistökehitysyhtiö NREP on perustanut Kulmakivi Ky:n yhdessä rakennusalan ja aluekehityksen kokeneiden toimijoiden Kim Bonon ja Marianne Kaunion kanssa. Kulmakivi Ky:n tavoitteena on kehittää asuntopainotteisia kokonaisuuksia Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle.

Kulmakivi Ky keskittyy laajoihin aluehankkeisiin, joita se kehittää kokonaisuutena kaavoituksesta ja suunnittelusta aina kiinteistöjen rakennuttamiseen ja vuokra-asuntojen omistamiseen asti. Yritys on erikoistunut monimutkaisiin kaavakehityshankkeisiin, joissa se toimii maanomistajien kumppanina. Hankkeissa panostetaan kestävään kaupunkikehitykseen ja ilmastopäästöjen vähentämiseen. Yritys tutkii jo aktiivisesti ensimmäisiä kehityskohteita.

”On hienoa päästä kehittämään pääkaupunkiseudun asuntotarjontaa yhdessä alan rautaisten ammattilaisten kanssa. Yhteisyrityksen avulla voimme tuoda uusia näkökulmia ja toimintamalleja nykyistä holistisempaan ja kestävämpään kaupunkikehitykseen”, kertoo NREP:n sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen.

”Yhdessä NREP:n kanssa voimme tarjota tontinomistajille laajaa kokemusta ja näkemystä kiinteistösijoittamista ja -kehittämisestä pääkaupunkiseudulla erityisesti haastavissa kohteissa. Yhteinen sitoumuksemme kestävään kehitykseen pyritään ottamaan huomioon hankkeiden kaikissa vaiheissa kaavoituksesta kiinteistöjen energiaratkaisujen valintaan tai esimerkiksi kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen rakentamisessa”, kertovat Kim Bono ja Marianne Kaunio.

Kim Bonolla ja Marianne Kauniolla on molemmilla pitkää kokemusta kiinteistöalalta. Bono on oikeustieteen maisteri ja diplomi-insinööri. Hän on toiminut Pohjola Rakennus Oy Uusimaan toimitusjohtajana vuosina 2013−2018 ja hänellä on erityisosaamista kiinteistöjuridiikassa, yhtiöoikeudessa ja hankekehityksessä sekä asiantuntemusta vaativien rakennusprojektien teknisestä johtamisesta. Kaunio on arkkitehti, joka on toiminut Pohjola Rakennus Oy Uusimaan johtoryhmän jäsenenä 2016−2018. Hänellä on erityisosaamista strategisessa suunnittelussa, kaavoituksessa ja suunnittelun johtamisessa, sekä usean vuoden kokemus maankäytön suunnittelutehtävistä ja kaavoituksesta Helsingissä ja Espoossa asemakaava-arkkitehdin tehtävistä yleiskaavoituksen johtoon.

Published: maaliskuu, 26 2020