Nrep ostaa historiallisen arvokiinteistön Helsingin keskustasta

1 joulukuun, 2022

Nrep vahvistaa pohjoismaista toimistoportfoliotaan keskittyen kestävään kehitykseen sekä joustaviin ja laadukkaisiin toimistoihin. Eteläesplanadi 2:sta tulee Suomen ensimmäinen Woods-konseptin mukainen toimisto.

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoittaja- ja kehittäjä Nrep ostaa Helsingin Kaartinkaupungissa, osoitteessa Eteläesplanadi 2 sijaitsevan toimistotalon saksalaiselta Allianz Lebensversicherungs-AG:ltä.

Kauppa on osa Nrepin strategiaa kasvattaa korkealaatuisten ja tiukat ympäristönormit täyttävien toimistokiinteistöjen portfoliotaan Pohjoismaissa. Strategiansa mukaisesti Nrep keskittyy pohjoismaisiin markkinoihin, joilla toimistojen kysyntä on säilynyt korkeampana kuin monissa muissa Euroopan pääkaupungeissa.

Osoitteessa Eteläesplanadi 2 sijaitsevassa kiinteistössä on noin 14 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa ja siinä on tällä hetkellä 18 vuokralaista. Kiinteistö tarjoaa muun muassa lounasravintolan, aulapalvelut, kuntosalin sekä maanalaisen parkkipaikan. Nrep aikoo investoida erityisesti kiinteistön ympäristöluokituksen parantamiseen sekä energiatehokkuuden lisäämiseen.

Eteläesplanadi 2:sta tulee myös ensimmäinen Nrepin Woods-brändin mukainen toimisto Suomessa. Woods on uusi, joustavien ja yhteisöllisten työtilojen konsepti. Nrep uskoo, että tulevaisuudessa yritykset tarvitsevat yhä vetovoimaisempi työtiloja houkutellakseen parhaita osaajia.

Yhdessä visionääristen arkkitehtien kanssa kehitetty Woods sisältää joustavia työtiloja, kattavia palveluita, yhteisöllistä tunnelmaa sekä kestävää suunnittelua. Konseptin ytimessä on sellaista tilojen ja ympäristöjen luominen, jotka houkuttelevat ihmisiä pandemian jälkeen takaisin toimistoihin.

Kun ensimmäinen Woods avattiin Kööpenhaminassa vuonna 2021  keskellä koronapandemiaa, se vuokrattiin kaikista rajoituksista huolimatta täyteen ensimmäisen vuoden aikana.

Laadukkaiden toimistojen salkku vahvistuu Helsingissä

”Eteläesplanadi 2 on historiallisesti merkittävä rakennus. Se sopii täydellisesti strategiaamme, jonka mukaan tavoitteenamme on tarjota keskeisillä paikoilla sijaitsevia korkealaatuisia toimistoja, jossa on nykypäivän asiakkaiden edellyttämiä kestäviä, joustavia ja laadukkaita työtiloja”, sanoo Nrepin Suomen maajohtaja Joonas Lemström.

”Tavoitteenamme on nostaa tämän ainutlaatuisen rakennuksen laatua ja luoda siitä ainutlaatuinen tuote asiakkaillemme. Haluamme, että Eteläesplanadi 2 on yksi Helsingin ydinkeskustan houkuttelevimmista toimipisteistä eri alojen johtaville yrityksille.”

”Toimisto-segmenttimme kasvaa. Hallinnoimme nyt lähes sataa kiinteistöä. Näemme selkeän kysynnän moderneille ja kestävillä työpaikoille hyvillä sijainneilla. Haluamme olla johtava laadukkaiden ja joustavien toimistotilojen tarjoaja. Eteläesplanadi 2:n hankinnan myötä meillä on nyt neljä merkittävää toimistokiinteistöä pääkaupunkiseudulla”, sanoo Nrepin toimistoinvestointien johtaja Toke Clausen.

Vuonna 1912 valmistuneen Eteläesplanadi 2:n on suunnitellut arkkitehti Karl Håkan Einar Lindahl. Valmistuessaan rakennus edusti modernia tyyliä. Vuonna 1952 rakennukseen toteutettiin Ole Gripenbergin suunnittelema laajennusosa, joka kasvatti toimistotilan määrää. Kiinteistö toimi pitkään metsäyhtiö UPM:n pääkonttorina, kunnes yhtiölle rakennettiin uusi pääkonttori Töölönlahdelle vuonna 2013.