Nrep tekee ensimmäisen kiinteistösijoituksensa Saksaan

24 marraskuun, 2022

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoittaja- ja kehittäjä Nrep kasvattaa jalansijaansa Pohjois-Euroopassa ja investoi Saksan vuokra-asunto- ja logistiikkamarkkinoihin 500 miljoonaa euroa. Saksassa Nrep hyödyntää pohjoismaista erityisosaamistaan ja panostaa erityisesti kestävään kehitykseen.

Nrep on tehnyt ensimmäiset kiinteistösijoituksensa Saksaan ja perustanut kahdeksan hengen tiimin sekä avannut toimistot Frankfurtiin ja Müncheniin. Seuraavien kolmen vuoden aikana Nrepin tavoitteena on investoida Saksaan kaiken kaikkiaan noin 500 miljoonaa euroa. Yhtiö etsii mahdollisuuksia ensisijaisesti kahdessa suurimmassa ja pitkäaikaisimmassa kiinteistösegmentissään, logistiikassa ja vuokra-asunnoissa.

Saksan suurimmissa kaupungeissa kärsitään asuntopulasta. Kasvavat kaupungit tarvitsevat laadukkaita ja kestävästi rakennettuja koteja sekä uudenlaisia asumisen ratkaisuja, jossa kohteet on suunniteltu urbaanien kaupunkilaisten tarpeisiin. Myös logistiikkakiinteistöjen kysynnän ennustetaan jatkuvan. Pakettikuljetusten määrät ovat olleet vahvassa kasvussa viime vuosina.

”Saksa on Euroopan vahvin talous eikä sen kaupungistuminen ole ainakaan hidastumassa. Nrepillä on monipuolista osaamista kaupunkien haasteiden ratkaisemisesta, mikä mahdollistaa uudenlaisia avauksia Saksassa. Nrep haluaa myös olla kaikilla markkinoilla edellekävijä vastuullisuusasioissa ja se on osoittautunut meidän vahvuudeksemme,” Nrepin sijoitusjohtaja Jani Nokkanen sanoo.

Nrep on tehnyt pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen sveitsiläisen kiinteistökehittäjä Artisa Groupin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on rakentaa Saksaan 5 000 co-living asuntoa. vuoteen 2025 mennessä. Ensimmäinen sijoitus sisältää kaksi kiinteistöä, joissa on yhteensä 314 asuntoa. Toinen niistä valmistuu vuonna 2024 Berliinin uuden yritysalueen Mediaspreen läheisyyteen. Kohteelle haetaan DNGB Gold -sertifikaattia. Toinen on Essenissä päärautatieaseman läheisyydessä sijaitseva käyttötarkoituksenmuutoskohde, jossa toimisto muutetaan asunnoiksi. Kohde on jo toiminnassa, mutta sitä kunnostetaan parhaillaan.

Lisäksi Saksan-tiimi selvittää muun muassa mahdollisuuksia sijoittaa 670 asunnon kohteeseen Frankfurtissa. Kaikkia kiinteistöjä operoidaan Artisan co-living -alustan City Popin alaisuudessa.

Kaikkien kiinteistöjen kestävyyteen panostetaan koko niiden elinkaaren ajan. Vähäpäästöisiä materiaaleja hyödynnetään rakennusvaiheessa ja kuluttajien tietoisuutta kasvatetaan digitaalisten työkalujen avulla.

”Saksassa yksinasuvien kotitalouksien osuus on yksi Euroopan korkeimmista, ja sen odotetaan kasvavan 44 prosenttiin vuoteen 2035 mennessä. City Popin konsepti on kuluttajalähtöinen digitaalinen sovellus, jossa korostuu vahva yhteisöllisyys. Jokainen rakennus tarjoaa elämää täynnä olevia asuintiloja sekä kattavan valikoiman erilaisia palveluita ja yhteistiloja sekä hyvät joukkoliikenneyhteydet”, sanoo Artisa Groupin toimitusjohtaja Alain Artioli.

”Lähes 80 prosenttia Saksan suurempien kaupunkien asukkaista asuu vuokralla, mutta laadukkaista vuokra-asunnoista on edelleen pulaa varsinkin kaikkein tiiviimmillä kaupunkialueilla. Olemme tunnistaneet puutteet markkinassa ja näemme tässä erinomaisen mahdollisuuden soveltaa Nrepn pohjoismaissa hyvin toimivaksi todettua strategiaa”, Nokkanen jatkaa.

Nrep on Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoittaja- ja kehittäjä. Vuonna 2021 Nrep laajensi toimintansa Puolana ja myöhemmin samana vuonna Saksaan ostamalla Credit-liiketoimintaan keskittyvän Flins Capital Partnersin.

Published: marraskuu, 24 2022