NREP Logicenters rakennuttaa Huhtamäen uuden energiatehokkaan tuotantolaitoksen Hämeenlinnaan

7 syyskuun, 2018

Pohjoismainen modernien logistiikkakiinteistöjen kehittäjä ja omistaja NREP Logicenters rakennuttaa modernin tuotantolaitoksen Huhtamäen logistiikkakeskuksen yhteyteen Käikälän teollisuusalueelle. Kiinteistöstä ollaan kehittämässä energiatehokkaan rakentamisen taidonnäytettä. Rakentaminen aloitettiin heinäkuussa 2018 ja tuotantolaitos valmistuu vuoden 2019 aikana.

Energiatehokkuus sekä vastuullisuus on huomioitu tuotantolaitoksen suunnittelussa laajasti. Kiinteistön lämmityksessä tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman energiatehokas kokonaisratkaisu, jossa päälämmitysmuotona on maalämpö, jota täydennetään maakaasulla sekä tehtaan tuotantoprosessin hukkalämmöllä. Lämmöntalteenottojärjestelmässä hyödyntämisen lisäksi prosessissa syntynyt hukkalämpö voidaan varastoida maaperään ja hyödyntää tehokkaasti kiinteistön lämmityksessä.

Myös kiinteistön kuorirakenteissa ja valaistuksessa suunnitellaan panostuksia energiatehokkuuteen. Seinien ja katon ilmantiiveys on kaavailtu vastaamaan energiatehokasta talotekniikkaa, ja LED-tekniikalla toteutettavaa valaistusta ohjataan älykkäällä valaisinjärjestelmällä, joka säätää valaistusta mm. olosuhteiden mukaan. Näin voidaan saavuttaa jopa yli 80 prosenttia energiatehokkaampi valaistusratkaisu perinteiseen loisteputkivalaistukseen verrattuna. Lisäksi kiinteistöön on suunnitteilla 750 kWp:n aurinkovoimala sekä energianseurantajärjestelmä, jolla voidaan seurata tuntitasolla kiinteistön energiankulutusta yli 10 mittapisteestä.

”Kiinteistöt kuluttavat valtavan määrän kokonaisenergiankulutuksesta Suomessa. Vastuullisuus on meille tärkeää kaikessa toiminnassamme, ja olemme ylpeinä tuomassa uusia innovatiivisia ratkaisuja energiatehokkaaseen rakentamiseen”, sanoo NREP:n osakas Jani Nokkanen.

Uusi tuotantolaitos korvaa Huhtamäen nykyisen 1960-luvulla rakennetun kiinteistön. Rakennusurakoitsijana hankkeessa toimii YIT Oy.

Lisätietoja:

Jani Nokkanen, Partner, NREP, +358 9 674 410

Published: syyskuu, 7 2018