Nrep kehittää Jätkäsaareen lähes nollaenergia-asuinkerrostalon

19 marraskuun, 2019

Pohjoismaiden johtava kiinteistökehitysyhtiö Nrep on ostanut kiinteistökehitysyhtiö Norrealilta koko Norreal Kehitys Oy:n osakekannan. Yritysjärjestelyn seurauksena Nrep toteuttaa Jätkäsaareen asuinkerrostalohankkeen, johon kehitetään 90 uutta vuokra-asuntoa. Tavoitteena on luoda kantakaupunkimaiseen umpikortteliin lähes nollaenergia-asuinkerrostalo, joka tarjoaa myös laadukkaat päivänvalo-olosuhteet.

Nrep:n ostama asuinkerrostalohanke sijaitsee Jätkäsaaressa Bahamankadulla. Rakennushanke on osa Helsingin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa, ja hankkeeseen liittyy tutkimus, jossa tarkastellaan asuinkerrostalon suunnitteluratkaisujen, kuten rakennuksen muodon, ikkunoiden ja lasitettujen parvekkeiden, vaikutusta energiankulutukseen, lämpöviihtyvyyteen sekä ensimmäistä kertaa Suomessa myös luonnonvalo-olosuhteisiin umpikortteleissa.

”Haluamme edistää Helsingissä kestävää asuinrakentamista ja tuoda uudenlaisia ratkaisuja asumisen hiilijalanjäljen pienentämiseen ja asukkaiden viihtyvyyden parantamiseen. Uusi lähes nollaenergiakerrostalo rakennetaan loistavalle sijainnille Jätkäsaaren Länsisatamaan lähelle tulevia ratikkapysäkkejä ja palveluita”, kertoo Nrep:n sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen.

”Olemme tyytyväisiä järjestelyn suorittamisesta ja siitä, että Nrep toteuttaa hankkeen loppuun. Hanke on yhteiskunnallisesti tärkeä, koska se tuo uraauurtavaa uutta tietoa siitä, miten vaativan energiatehokkuustason puitteissa voidaan suunnitella laadukkaita asuinkerrostaloja kaupunkien umpikortteleissa”, kertoo Norrealin toimitusjohtaja Roope Tammi.

Hankkeen urakoitsijana toimii Rakennusliike Reponen Oy, ja pääsuunnittelijana ja tutkimuksen toteuttajana Arkkitehtuuritoimisto Kimmo Lylykangas Oy. Uuteen kerrostaloon tulee kuusi kerrosta, ja ylimpään kerrokseen rakennetaan asukkaiden käyttöön myös kattoterassi sekä sauna- ja kerhotilat. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2020, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan taloon kesällä 2022.

Lisätietoja:
Jani Nokkanen, sijoitusjohtaja ja osakas, Nrep, +358 9 674 410

Published: marraskuu, 19 2019