NREP jatkaa rakennetun ympäristön kehittämistä Green Building Council Finlandin uutena jäsenenä

10 helmikuun, 2021
Kuva: Green Building Council Finland

 

Yhteistyöverkosto Green Building Council Finlandin hallitus on hyväksynyt NREP:n jäsenekseen. Kestävän kehityksen edistäminen kiinteistö- ja rakennusalalla on tärkeä osa NREP:n toimintaa. Verkostoon liittyminen on luonteva askel tiivistää yhteistyötä alan muiden toimijoiden kanssa.

Liittyminen Green Building Council Finlandin (FIGBC) toimintaan on osa NREP:n tavoitetta olla edelläkävijä rakennetun ympäristön hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. NREP:llä on Pohjoismaissa noin 2,5 miljoonan neliömetrin kiinteistöomistukset, ja pyrkimyksenä on johtaa toimialan muutosta ja edistää uudenlaisten ratkaisujen käyttöönottoa. Jopa 40 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä aiheutuu kiinteistöistä, joten toimialalla on merkittävä rooli ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Green Building Council Finland on yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on kestävä rakennettu ympäristö, joka on hiilineutraali, toimii kiertotaloutta toteuttaen ja mahdollistaa ihmisille kestävän ja laadukkaan elämän. Verkosto tuo yhteen noin 200 jäsenorganisaatiota edistämään kiinteistö- ja rakennusalan kestävää kehitystä.

Olennainen osa verkoston toimintaa on toimikunnat ja asiantuntijaryhmät, joissa jatkossa myös NREP:n asiantuntijat ovat aktiivisesti mukana. Yhteistyö tuo NREP:lle entistä enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa alan kehitykseen ja luoda parempaa rakennettua ympäristöä.

“Pohjoismaiden johtavana kiinteistösijoittajana ja -kehittäjänä meillä on tärkeä rooli luoda parempaa rakennettua ympäristöä, ja sitä kautta rakentaa kestävämpää maailmaa. NREP:llä on kunnianhimoisia tavoitteita, ja Green Building Council Finland tarjoaa meille uuden vaikuttavan tavan viedä alaa eteenpäin yhdessä muiden toimijoiden kanssa”, kertoo Jani Nokkanen, NREP:n osakas ja sijoitusjohtaja.

“NREP:llä on erittäin kokonaisvaltainen, rohkea ja silti käytännönläheinen ote kiinteistöalan kestävyyden kehittämiseen. Erityisen ilahduttavaa on se, että NREP:llä on paljon konkreettisia toteutettuja ja valmisteilla olevia huippuluokan esimerkkejä sekä se, että he pilotoivat rohkeasti uusia kiertotalous- ja energiaratkaisuja. Toivotan NREP:n lämpimästi tervetulleeksi FIGBC:n jäseneksi ja näyttämään suuntaa toimialamme kehityksessä”, sanoo Mikko Nousiainen, FIGBC:n toimitusjohtaja.

NREP on jo vuosia tehnyt uraauurtavaa työtä kiinteistöalan kestävän kehityksen puolesta, ja on muun muassa kehittänyt maailman ensimmäisen 100-prosenttisesti kierrätetystä betonista valmistetun rakennuksen Kööpenhaminassa ja Suomen ensimmäisen syvälämpökaivon yhteistyössä QHeatin kanssa. Lisäksi vuonna 2019 NREP liittyi globaaliin RE100-aloitteeseen, joka edistää hiilineutraalia yhteiskuntaa. Tavoitteena on nyt esimerkiksi sertifioida kaikki tulevat uudishankkeet ja siirtyä käyttämään 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä kaikissa NREP:n omistamissa kiinteistöissä vuoteen 2025 mennessä. Suomessa suunnitelmissa on muun muassa asennuttaa aurinkovoimalat kaikkiin NREP:n moderneihin kiinteistöihin, joihin ne vain on mahdollista toteuttaa.

 

Jani Nokkanen, osakas ja sijoitusjohtaja, NREP
puh. +358 9 674 410

Mikko Nousiainen, toimitusjohtaja, Green Building Council Finland
mikko.nousiainen@figbc.fi

Published: helmikuu, 10 2021