Nrep ja Pohjola Rakennus sopivat yli 100 kerrostaloasunnon rakentamisesta Tampereelle

15 lokakuun, 2021

Havainnekuvassa näkymä Lamminpään korttelikokonaisuuteen Tampereella.

Nrep rakennuttaa uuden korttelikokonaisuuden Tampereen Lamminpäähän. Kolmen asuinkerrostalon korttelikokonaisuuteen kuuluu yhteensä 137 asuntoa. Asuinkerrostalot tulevat olemaan 3–5-kerroksisia, ja huoneistopinta-alaa on yhteensä noin 5200 m². Korttelikokonaisuuden rakentaa Pohjola Rakennus Oy. Asuntojen on tarkoitus valmistua loppuvuonna 2023.

Korttelikokonaisuus rakentuu Lamminpäähän erinomaisten kulkuyhteyksien varrelle kahden kilometrin päähän Lielahden keskuksen monipuolisista palveluista ja kahdeksan kilometrin päähän Tampereen keskustasta. Nrepin rakennuttamat kerrostalot ovat osa suurempaa aluehanketta, joka kattaa kokonaisuudessaan kuusi asuinkerrostalokorttelia. Uusiin kortteleihin on suunnitteilla noin 700 uutta kerrostaloasuntoa. Tulevaisuudessa alueen kulkuyhteydet paranevat entisestään Tampereen kaupungin raitiovaunuyhteyksien kasvaessa.

”Haluamme edistää kasvavien kaupunkien kehittymistä. Tampere on yksi maamme suurimmista kaupungeista, ja väkiluvun ennustetaan kasvavan myös tulevaisuudessa. Tälläkin hetkellä vuokra-asuntojen kysyntä alueella on suurta, ja vuokra-asunnot vuokrataan Lamminpäällä hyvin nopeasti. On hienoa, että pystymme vastaamaan tähän tarpeeseen tarjoamalla kaupunkilaisilla laadukkaita ja kestäviä vaihtoehtoja asumiseen yhteistyössä Pohjola Rakennuksen kanssa”, kertoo Nrepin osakas Petri Valkama.

Korttelikokonaisuuden on suunnitellut ja sen tulee rakentamaan Pohjola Rakennus. Seuraavien vaiheiden suunnittelu on parhaillaan Pohjola Rakennuksella käynnissä.

”Avauskorttelista pitkäaikaisen kumppanimme kanssa solmittu kauppa käynnistää ”Uusi Lamminpää” -aluehankkeemme rakentamisen. Tulevien vuosien aikana vanha teollisuusalue tulee kokemaan täydellisen muodonmuutoksen ja muuttumaan viihtyisien puistoalueiden ympäröimäksi asuinalueeksi. Alueelle tullaan rakentamaan monipuolisesti eri kokoisia vuokra- ja omistusasuntoja”, kertoo Pohjola Rakennuksen hankejohtaja Henna Korpiluoto.

Rakennuksille haetaan LEED Gold -ympäristösertifikaattia. LEED on maailman käytetyin rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, ja se on käytössä yli 130 maassa. Sertifikaatin myöntää ulkopuolinen arvioija, ja sen saaminen edellyttää, että sijaintipaikan kestävyys, energian- ja vedenkulutus sekä materiaalien kulutus ovat kestävällä pohjalla rakennuksen koko elinkaaren ajan. Esimerkiksi Lamminpään korttelikokonaisuudessa tavoitellaan energiatehokkainta A-energialuokitusta, kun uudiskohteissa tyypillisesti tavoitellaan B-energialuokitusta

Hanke on osa Nrepin strategista tavoitetta kehittää parempaa ja kestävämpää rakennettua ympäristöä. Nrepin asunnot tulevat valmistuttuaan olemaan osa Nrepin uutta vuokra-asumisen brändiä, Juli Livingiä. Juli Livingiin voi tutustua osoitteessa www.juliliving.com.

Lisätietoja:

Petri Valkama, osakas, Nrep
+358 9 674 410
info@nrep.fi

Henna Korpiluoto, hankejohtaja, Pohjola Rakennus Oy Suomi
+358 50 517 7552
henna.korpiluoto@pohjolarakennus.fi

Published: lokakuu, 15 2021