Nrep ja Kodit.io yhteistyöhön – johtava kiinteistösijoittaja kiihdyttämään kasvuyhtiön vauhtia ja tehostamaan asuntomarkkinoita

29 lokakuun, 2020

Teknologia-alan startup tekee kotien ostamisesta ja myymisestä nopeaa, helppoa ja turvallista. ”Kodit.io:n ainutlaatuinen teknologia tehostaa asuntomarkkinoiden toimintaa”, sanoo Nrep:n sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen.

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitusyhtiö Nrep tukee Suomesta lähtöisin olevaa teknologiayhtiö Kodit.io:ta kasvussa nykyisillä markkina-alueilla ja toiminnan laajentamisessa uusille maantieteellisille alueille. Kumppanuuden ensimmäiset investoinnit tehdään jo vuonna 2020 ja osapuolten tavoitteena on kasvattaa yhteistyötä jopa 100 miljoonan euron mittaluokkaan.

Kodit.io on kasvanut kolmessa vuodessa Euroopan johtavaksi kotien pikaostajaksi, joka toimii Suomessa, Espanjassa ja Puolassa. Yhtiön missiona on tehdä asuntojen ostamisesta ja myymisestä nopeaa, helppoa ja turvallista. Vuonna 2017 perustettu Kodit.io aloitti toimintansa kehittämällä tekoälyyn perustuvan kiinteistötietoalustan, joka välittää asuntojen myyjille nopeita käteistarjouksia ja tarjoaa kotien ostajille remontoituja, muuttovalmiita huoneistoja. Kodit.io on äskettäin aloittanut myös teknologiaan perustuvan kiinteistövälityksen. Yhtiön tavoitteena on laajentaa palvelutarjontaansa aktiivisesti myös jatkossa vastaamaan kaikkiin asumisen tarpeisiin.

”Olemme kasvaneet kokoluokkaan, jossa institutionaalisten kiinteistösijoittajien on mahdollista tulla mukaan toimintaamme. En voisi kuvitella parempaa kumppania meille kuin Nrep. He ovat todellisia edelläkävijöitä ja uudistajia kiinteistöalalla”, sanoo Kodit.io:n perustaja ja toimitusjohtaja Kalle Salmi.

Nrep näkee Suomessa ja Pohjoismaissa edelleen paljon investointipotentiaalia, jonka avulla voidaan kasvattaa työllisyyttä ja tukea kasvuyrityksien kumppanina kiinteistöalan muutosta. Nrep:n strateginen tavoite on sijoittaa ratkaisuihin, jotka vievät kiinteistöalaa vastuullisempaan ja asiakaslähtöisempään suuntaan. Tätä tavoitetta yhteistyö Kodit.io:n kanssa täydentää.

”Nrep haluaa olla mukana vauhdittamassa kiinteistöalan teknologista kehitystä. Kodit.io on kehittänyt ainutlaatuisia innovaatioita, ja yhtiön tarjoamat palvelut tehostavat asuntomarkkinoiden toimintaa. Olemme innoissamme, että voimme yhdessä Kodit.io:n kanssa tukea asuntomarkkinan tehostamista”, sanoo Jani Nokkanen, Nrep:n sijoitusjohtaja ja osakas.

Käynnissä oleva pandemia ja heikentyneet talousnäkymät ovat lisänneet kysyntää joustavammille palveluille asuntomarkkinoilla. Tämä on nopeuttanut Kodit.io:n tyyppisten digitaalisten palvelujen käyttöönottoa, jotka mahdollistavat asuntojen myymisen ja ostamisen vähäisillä ihmiskontakteilla.

”Palveluidemme kysyntä kasvaa nopeasti, ja olemme hyvin innoissamme, että saamme lisää resursseja helpottaa yhä useamman asunnonvaihtajan elämää”, Salmi päättää.

Published: lokakuu, 29 2020