Nrep ja Jatke rakentavat Hyrylään uuden palvelukeskus Särmän – työt alkavat kesällä 2024

27 kesäkuun, 2024

Nrep ja Jatke Toimitilat Oy ovat sopineet Tuusulan Hyrylän uuden liike- ja palvelukeskus Särmän rakentamisesta. Uuteen liike- ja palvelukeskukseen valmistuu Tuusulan kunnantalo, Prisma-myymälä oheisliikkeineen, kaksikerroksinen maanalainen parkkihalli, huoltopiha ja pintapysäköintialue. Kuusikerroksisen rakennuksen bruttopinta-ala tulee olemaan noin 35 100 m2. Hankkeen toteutusmuoto on projektinjohtourakka.

Särmän rakentaminen käynnistyy kesällä 2024. Liike- ja palvelukeskuksen nimeksi valittiin alueen historiaan pohjautuva nimi Särmä kuntalaisille järjestetyn nimikilpailun perusteella. Tuusulan kunta on tehnyt tontilla jo valmistelevia töitä purkamalla vanhan ostoskeskuksen ja rakentamalla kunnallistekniikkaa. Varsinainen hanke lähtee käyntiin mittavilla maanrakennustöillä. Rakennusurakka valmistuu syksyllä 2026.

Tuusulan kunta ja HOK Elanto järjestivät vuonna 2021 kilpailun korttelin toteutuksesta, jonka Nrep voitti. Palvelukeskus Särmän hankkeen valmistelu Jatkeen ja Nrepin välillä alkoi vuoden 2023 vuoden alkupuolella. Hallinto-oikeuden marraskuussa 2023 tekemä päätös palvelukeskuksen asemakaavasta sai lainvoimaisuuden korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä kesäkuussa 2024.

Palvelukeskus Särmä tavoittelee LEED Platinum -sertifikaattia. LEED Platinum on neliportaisen ympäristöluokituksen paras mahdollinen sertifikaatti. LEED-sertifikaattien kriteereissä huomioidaan muun muassa kohteen sijainti, julkisen liikenteen yhteydet, tontin käyttö ja luontoarvot. Sertifikaatissa arvioidaan lisäksi energiatehokkuutta, talotekniikkaa, energianmittauksia, vihreän energian hallintaa ja materiaalitehokkuutta kuten hiilijalanjälkeä, ilmastovaikutuksia, kierrätysmateriaalien käyttöä sekä jätteiden hallintaa. Kiinteistölle tavoitellaan A-energialuokkaa ja kiinteistön katolle asennetaan aurinkovoimala.

”Olemme tehneet hyvää yhteistyötä hankkeen kaikkien osapuolten kanssa, ja työ kantaa nyt hedelmää. On erittäin hienoa saada yhteinen hanke liikkeelle. Yhteistyö Nrepin joukkueen kanssa on ollut mutkatonta alusta alkaen. Asiat on käsitelty ripeästi ja avoimesti molemmin puolin. Hyrylän Särmä on mittava yksittäisen päivittäistavaramyymälän ja toimistorakentamisen yhdistävä hanke. Se täydentää hyvin Jatke Toimitilojen jo ennestään vahvaa tilauskantaa”, sanoo Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Esa Rautanen.

”On ilo päästä ottamaan seuraava askel Hyrylän Särmässä. Olemme hyvässä yhteistyössä Jatkeen kanssa onnistuneet löytämään uusia vastuullisuustekoja, joiden ansiosta voimme tavoitella korkeinta ympäristösertifikaattia ja suunniteltua pienempää hiilijalanjälkeä. Hyrylän Särmä laajentaa ja parantaa Hyrylän keskuksen palveluita ja mahdollistaa kuntalaisille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia Tuusulan kunnantalon valmistuessa osana liike- ja palvelukeskusta”, kertoo Nrepin hankekehitysjohtaja Juha-Matti Varjonen.

Published: kesäkuu, 27 2024