Nordic Real Estate Partners on ostanut Finnairin entisen pääkonttorin Helsingin Mannerheimintiellä

16 joulukuun, 2015

NREP on ostanut Helsingin Mannerheimintie 102:ssa sijaitsevan toimistokiinteistön Aberdeen Asset Managementin hallinnoimalta rahastolta ja käynnistää kiinteistössä mittavat muutostyöt. Saneerauksen valmistuttua NREP:in hallinnoima pienvarastotoimija Pelican Self Storage aloittaa toimintansa kohteessa.

NREP:in mukaan kyseessä on historian suurin sijoitus Suomen pienvarastomarkkinassa. Kohde sijaitsee lähellä Helsingin ydinkeskustaa ja muutostöiden valmistuttua kohde on Suomen merkittävin pienvarastohanke.

Kiinteistön muutostyöt sisältävät koko pinta-alan muuttamisen pienvarastotoiminnan käyttöön lukuun ottamatta niitä katutasossa sijaitsevia tiloja, joissa Alepa jatkaa vuokralaisena. Saneeraus käynnistetään vuoden 2015 lopulla ja Pelican Self Storage aloittaa toimintansa Töölössä keväällä 2016.

”Kyseessä on erittäin tärkeä hanke Pelican Self Storagelle osana ketjun laajentumista Suomessa. Mannerheimintie 102 tulee olemaan ensimmäinen moderni pienvarastokeskus joka palvelee Helsingin ydinkeskustan asukkaita. Sopivan kiinteistön löytäminen on vienyt vuosia ja olemme erittäin tyytyväisiä tehtyyn kauppaan”, sanoo Jani Nokkanen, NREP:in osakas.

”Aberdeenin omistusaikana analysoimme useita eri vaihtoehtoja kiinteistön kehittämiselle, mukaan lukien sen muuntamisen asunnoiksi. Kiinteistön muuttaminen minivarastoiksi on monella tapaa hyvä ratkaisu ja uskomme, että siitä hyötyvät myös alueen asukkaat ja taloyhtiöt”, sanoo Aberdeenin Head of Transactions, Tomi Grönlund.

Lisätietoja:

Jani Nokkanen, Osakas, Nordic Real Estate Partners                                  +358 45 122 8002
Tomi Grönlund, Head of Transactions, Aberdeen Asset Management        +358 50 527 1416

Published: joulukuu, 16 2015