Laajalahden Bredis-liikekeskittymän laajennuksen rakentaminen käynnistynyt Espoossa – kestävä kehitys otetaan huomioon hankkeen kaikissa vaiheissa

1 kesäkuun, 2020

Espoon Laajalahdessa sijaitsevan Bredis-liikekeskittymän toisen vaiheen rakentaminen on käynnistynyt. Pohjoismaisen kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä Nrep:n kehittämään laajennusosaan avataan muun muassa Rusta, Puuilo sekä Fitness24Seven-kuntosali. Laajennusosa valmistuu kesällä 2021 ja sen rakentamisesta vastaa Lehto.

Laajennus tuo Bredikseen 7 700 neliömetriä lisää liiketilaa, mikä kasvattaa liikekeskittymän pinta-alan yhteensä lähes 23 000 neliömetriin. Laajennusosasta 150 neliömetriä on varattu ravintolatoiminnalle. Toisen vaiheen valmistuttua Bredis tarjoaa Laajalahden alueelle monipuoliset kauppa-, liikunta- ja ravintolapalvelut yhdestä pisteestä.

”Brediksen liikekeskittymä vahvistuu laajennuksen sekä uusien vahvojen vuokralaisten myötä ja tarjoaa asiakkaille entistä laajemmin palveluita jatkossa. Olemme innoissamme vetovoimaisten ja tunnettujen vuokralaisten kuten Rustan, Puuilon ja Fitness24Sevenin liittymisestä Bredikseen”, sanoo Nrep:n johtaja Joonas Lemström.

Kestävä kehitys on huomioitu laajennusosan kehittämisen kaikissa vaiheissa rakentamisesta lämmitysjärjestelmien suunnitteluun. Rakennuksen lämmitys tuotetaan maalämmöllä, sähkö- ja vähäpäästöisille autoille on varattu erillisiä parkkipaikkoja ja rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit. Laajennusosalle haetaan myös LEED-sertifikaattia. Ympäristön ja kestävän kehityksen huomioiminen on tärkeää myös liikekeskittymän uusille vuokralaisille.

”Bredis sopii hyvin Puuilon konseptiin keskeisen sijaintinsa sekä sopivien liiketilojen ja parkkialueen ansiosta. Haluamme myös, että liiketilamme rakennetaan ja varustetaan koko elinkaaren energiatehokkuus huomioiden aina kun mahdollista. Luotettavien hankekumppaneiden Nrep:n ja Lehdon kanssa on hyvä lähteä rakentamaan pääkaupunkiseudulle kolmatta Puuiloa”, sanoo Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela.

”Nrep ja Lehto ovat yhtiöinä tehneet vuosien varrella paljon tiivistä yhteistyötä sekä toimitilojen että asuntojen osalta. Pitkäaikainen kumppanuus on tuonut hankkeisiin jouhevuutta ja lisäarvoa. Myös Brediksen laajennusosaan on etsitty yhdessä kestävää kehitystä tukeva, laadukas ja kustannustehokas ratkaisu, joka lopulta tukee vetovoimaisten vuokralaisten liiketoimintaa”, kertoo aluejohtaja Kimmo Hyry Lehdolta.

Bredis-liikekeskittymä sijaitsee Sinimäentien ja Turveradantien vilkkaassa risteyksessä lähellä Turunväylää. Sen päämarkkina-alueella asuu yli 100 000 asukasta, eikä alueella ole toista vastaavaa kauppapaikkaa. Bredis vastaa kaupunkiasumisen tarpeisiin tarjoamalla laajan valikoiman palveluita lähialueen asukkaille. Brediksen ensimmäinen vaihe valmistui maaliskuussa 2019.

Published: kesäkuu, 1 2020