Kauppakeskus Columbus Helsingin Vuosaaressa vaihtaa omistajaa – Nrep haluaa tukea Itä-Helsingin kasvua laadukkailla päivittäispalveluilla  

28 lokakuun, 2021

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö  Nrep ostaa kauppakeskus Columbuksen kiinteistösijoitusyhtiö Cityconilta.  Monipuoliset ja viihtyisät päivittäispalvelut ovat keskeinen osa kehittyvien kaupunginosien palvelurakennetta. Kauppa on osa Nrepin strategiaa osallistua monipuolisesti Helsingin kasvavien kaupunginosien kehittämiseen.

Pohjoismaisen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrepin tavoitteena on kehittää kauppakeskuksistaan kaupunginosien kohtaamispaikkoja ja tarjota siten alueen asukkaille laadukkaita ja toimivia arjen palveluita. Nrep on viimeisimpänä uudistanut kauppakeskus Duoa Tampereella ja Arabian kauppakeskusta Helsingissä. Nyt Nrep ostaa kiinteistösijoitusyhtiö Cityconilta alueellisesti merkittävän kauppakeskus Columbuksen Helsingin Vuosaaressa, keskellä kehittyvää ja kasvavaa Itä-Helsinkiä.

”Seuraamme aktiivisesti, miten kaupunkilaisten ja yritysten tarpeet kehittyvät. Uskomme että ihmisillä on nyt ja tulevaisuudessa tarve tehdä päivittäiset ostoksensa omassa kaupunginosassaan ja virkistyä lähellä kotia. Kaupunki on asettanut Itä-Helsingille kunnianhimoiset kasvutavoitteet, joten sujuvilla arjen palveluilla ja kohtaamispaikoilla tulee olemaan alueella entistä enemmän kysyntää”, kertoo Nrepin johtaja Joonas Lemström.

Columbus palvelee alueen asukkaita ja yrityksiä kattavalla päivittäispalveluiden valikoimalla. Lisäksi kauppakeskus toimii alueen asukkaille tärkeänä kohtaamis- ja ajanviettopaikkana muun muassa monipuolisen ravintolavalikoimansa ansiosta. Columbuksen sijainti alueen liikenteen solmukohdassa Vuotien varrella ja metroaseman yhteydessä on erinomainen. Vuosaari on metrolinjan päätepysäkki ja aseman kautta kulkee päivittäin lähes 30 000 matkustajaa. Vuonna 2020 Columbuksessa asioi noin 5,7 miljoonaa kävijää.

Ennen kauppakeskus Columbuksen hankintaa Nrep voitti alueella sijaitsevan Mosaiikkikorttelin kehittämiskilpailun yhdessä Bonava Suomen kanssa. Valmistuessaan myös Mosaiikkikortteli ja lähialueen muut kehityshankkeet luovat Columbuksen välittömään läheisyyteen lisää monipuolisia asumisratkaisuja ja työpaikkoja.

”Columbuksen kauppakeskus on erinomainen lisä Nrepin Nordic Income+ -rahastoon, jossa haemme turvallista ja tasaista kassavirtaa tuottavia kiinteistöjä. Kauppakeskuksen vakiintunut kävijäpohja ja sen merkitys alueen lähipalveluiden tarjoajana luo vakaan pohjan vuokralaiskysynnälle ja tarjoaa myös hyvän pohjan keskuksen pitkäjänteiselle kehittämiselle”, Lemström jatkaa.

Noin 22 000 neliömetriä käsittävä kauppakeskus Columbus on rakennettu vuonna 1996 ja laajennettu vuonna 2005. Kiinteistön energiaratkaisujen osalta on siirrytty kohti kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä. BREEAM- sertifiointiprosessi on aloitettu jo edellisen omistajan toimesta, ja Nrepin tarkoituksena on jatkaa tätä työtä. Aurinkopaneelien asennusprojekti on käynnissä. Lämmitykseen, ilmastointiin ja ilmanvaihtoon liittyviä hankkeita toteutetaan tulevien vuosien aikana osana pitkän aikavälin ylläpitosuunnitelmaa.

Published: lokakuu, 28 2021