Joonas Lemström on nimitetty NREPin Suomen maajohtajaksi

23 syyskuun, 2022

“Haastavina aikoina vahvat ja monipuoliset toimijat ovat vahvoilla. Kaikissa suhdanteissa on aina myös mahdollisuuksia”, Lemström sanoo.

Pohjoismainen kaupunkikehittäjä NREP on nimittänyt uudeksi Suomen maajohtajakseen Joonas Lemströmin, joka toimii Suomessa yhtiön sijoitusjohtajana. Lemström on työskennellyt NREPin palveluksessa vuodesta 2014. Sijoitusjohtajana hänen vastuulleen kuuluvat muun muassa toimitilasijoittaminen ja kehittäminen sekä uusien sijoitusstrategioiden kehittäminen NREPille.

Lemströmin mukaan Suomessa ei laajemmin ole tiedossa, miten monipuolinen kiinteistökehittäjä ja -sijoittaja NREP on.

“NREP on toimialansa edelläkävijä, joka toimii kaikissa kiinteistösegmenteissä ja joka sekä kehittää että operoi myös omia konsepteja käyttäjälähtöisesti. NREP ei ylipäätään ole pelkkä sijoittaja, joka vain omistaa seiniä. Se haluaa olla yhdessä muiden kanssa ratkomassa kaupunkien erilaisia yhteiskunnallisia ongelmia”, Lemström sanoo.

NREPillä on kovat kestävän kehityksen tavoitteet. Yhtiö aikoo muun muassa olla täysin hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä. “Olemme hyvää matkaa menossa kohti tavoitetta”, Lemström sanoo.

Kiinteistö- ja rakennusalalla on edessään haastavat ajat, kun sekä rakennuskustannukset että korot ovat kohonneet viime aikoina merkittävästi. Myös talouden suhdanne on kääntymässä energian kallistumisen ja kiristyvän inflaation seurauksena huonompaan.

Epävarmuuden lisääntyminen on saanut NREPin hetkellisesti hidastamaan investointitahtiaan. Lemströmin mukaan yhtiö tulee kuitenkin aktiivisesti jatkamaan kiinteistökehittämistä ja -sijoittamista. Yhtiön hallinnoimissa rahastoissa on runsaasti sijoituskapasiteettia.

“Haastavina aikoina vahvat ja monipuoliset toimijat ovat aina vahvoilla. Kaikissa suhdanteissa on aina mahdollisuuksia ja haluamme myös tässä markkinatilanteessa olla aktiivisesti mukana kehittämässä parempaa kaupunkiympäristöä yhdessä kumppaneidemme kanssa”, Lemström sanoo.

Published: syyskuu, 23 2022