Jesse Shapins johtamaan Nrepin urbaania strategiaa ja suunnittelua

1 syyskuun, 2022

Useita projekteja muun muassa New Yorkissa ja Torontossa johtanut Shapins tuo uuden tason Nrepin tapaan kehittää kaupunkeja. Shapinsin ensimmäinen projekti sijaitsee Kööpenhaminassa.

Jesse Shapins on nimitetty Pohjoismaiden johtavan kiinteistökehittäjä Nrepin urbaanin strategian ja suunnittelun johtajaksi. Lisäksi Shapins on toinen Kööpenhaminan kaupunkikehitysyksikön vetäjistä. ”Olin kiinnittänyt jo aikaa sitten huomiota siihen, miten Nrep pyrkii kunnianhimoisesti kehittämään kokonaisia naapurustoja ja alueita. Odotan innolla, että pääsen hyödyntämään kokemustani ja tuomaan uuden tason Nrepin tapaan kehittää kaupunkeja”, Shapins kertoo.

Yhdysvalloista kotoisin oleva Shapins työskenteli ennen Nrepiä Sidewalk Labsissa, joka on Googlen kaupunkisuunnitteluun ja infrastruktuuriin keskittyvä tytäryhtiö.  Viiden vuoden aikana hän johti useita projekteja muun muassa New Yorkissa ja Torontossa sekä solmi kumppanuuksia suurissa kaupungeissa ympäri Yhdysvaltoja.

Aluksi Shapins keskittyy Nrepin Kööpenhaminassa sijaitsevaan hankkeeseen, jossa kehitetään entistä rautatiealuetta. ”Mistä sen parempi aloittaa kuin Railway District -hankkeesta, jossa rakennamme uudenlaista elinvoimaista, kestävää ja inklusiivista  kaupunkia seuraavalle sukupolvelle tiiviissä yhteistyössä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kumppanien kanssa. ”

”Kiinteistöala on omaksunut vastuullisuusajattelun ja etsii nyt uusia tapoja löytääkseen tasapainon ihmisten, maapallon ja tuottojen välillä. Jessen taito luoda paikkoja, jotka vahvistavat yhteenkuuluvuutta, niin emotionaalisesta kuin kulttuurisesta näkökulmasta sekä lisäävät yhteistyötä eri toimijoiden välillä, on merkittävä lisä Nrepin kykyyn vaikuttaa positiivisesti ihmisten elämään kaupungeissa”, Nrepin toimitusjohtaja Claus Mathisen sanoo.

Vuonna 2004 Shapins oli luomassa maailmanlaajuista Yellow Arrow -taideprojektia, jonka avulla ihmiset ympäri maailmaa pystyivät paljastamaan ja jakamaan piiloon jääneitä tarinoita ympäristössään. Arvostettu newyorkilainen modernin taiteen museo MoMA antoi projektille tunnustuksen yhtenä 2000-luvun merkittävimmistä innovaatioista. Shapins oli myös perustamassa GoPopia, pääomarahoittajienkin tukemaa visuaalisen keskustelun alustaa, ja toimi yhtiön toimitusjohtajana.