STADSDELS­CENTRUM

Paikallista

päivittäis­tavara­­­kauppaa

Paikallisilla vähittäiskaupan keskuksilla on tärkeä rooli palvelemissaan kaupunkiyhteisöissä. Monia niistä ei kuitenkaan ole kehitetty vuosikausiin.

Stadsdelscentrum realisoi tällaisten paikkojen arvon auttamalla paikallisia päivittäistavarakaupan kauppakeskuksia menestymään. Konseptilla annetaan paikallisille yhteisöille uutta sykettä ja elinvoimaa.

Päivittäisiä tarpeita täyttämässä

Stadsdelscentrum keskittyy luomaan eloisia, helposti lähestyttäviä ja turvallisia kaupunkikeskustaympäristöjä, jotka tarjoavat asukkaille laajan valikoiman palveluita, kuten lääkäriasemia, kouluja, ruokakauppoja ja houkuttelevia asuinrakennuksia.

Paikalliskeskukset palvelevat yhteisöjen päivittäisiä tarpeita Tukholman kasvavilla esikaupunkialueilla. Niiden tarkoituksena on edistää niin asukkaiden kuin kaupallisten ja kunnallisten toimijoidenkin elämää. Stadsdelscentrum kehittää tiloja pitkän aikavälin näkökulmasta tiiviissä yhteistyössä avainsidosryhmien kanssa.

Jotta keskuksilla voitaisiin aktiivisesti edistää kestävää kaupunkikehitystä, niiden ilmastovaikutukset on minimoitu resurssi- ja energiatehokkaiden toimien avulla. Tilat käyttävät pelkästään uusiutuvaa energiaa.

Stadsdelscentrumin toiminta keskittyy Suur-Tukholman alueen kasvaville alueille. Kyseessä on Nrepin ja Grandholm Gruppenin yhteishanke.