AGORA­HAVERNE

Sinun kotisi, sinun yhteisösi

Aktiiviselle seniorille sopivan kodin löytäminen voi olla haastavaa. Perheille tarkoitettu perhetalo lähiössä voi tuntua tyhjältä tai vaatia turhan paljon ylläpitotyötä. Moni valitsisikin mieluummin pienemmän vuokra-asunnon, joka kuitenkin tarjoaa suuremman talon mukavuudet. Ja mikä tärkeintä, kodin on mahdollistettava mielekäs elämä hyvien naapurien kanssa, osana yhteisöä.

Agorahaverne on huolellisesti suunniteltu yhteisöasumisen konsepti, joka tarjoaa asukkailleen mahdollisuuden elää omaa elämää yhteisössä, nauttien luonnosta ja erilaisista harrastuksista samanhenkisten naapurien kanssa. Jokainen Agora-kohde on ainutlaatuinen, mutta rakentuu kirjaimellisesti saman keskeisen ajatuksen ympärille: suuri, päivävaloa tulviva ja lasitettu yhteinen sisäpiha, eli ”agora”. Tämä yli tuhannen neliön laajuinen yhteinen tila yhdistää asukkaita ympäri vuoden.

Kestävyyden eturintamassa

Kestävyys on keskeinen osa Agorahavernea. Kaikille rakennuksille on myönnetty kultainen DGNB-sertifikaatti, ja rakennusmateriaalien hiilijalanjälki on pyritty minimoimaan, lisäten samalla kierrätyspotentiaalia. Rakentamisessa on käytetty vastuullisesti kasvatettua puutavaraa, ja rakennuksissa hyödynnetään sadeveden keräämistä sekä katoille asennettuja aurinkoenergiajärjestelmiä.

Agorahaverne on myös sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä. Kaikki asunnot on suunniteltu esteettömiksi, ja katettu sisäpiha mahdollistaa asukkaille sosiaaliseen kanssakäymiseen myös talvisin. Kokonaisuuteen kuuluu yhteiskäytössä oleva rakennus, johon kuuluu ruokasali sekä vierashuoneita, minkä lisäksi tarjolla on mahdollisuus pelata petankkia sekä sisällä että ulkona. Rakennusten energiatehokkuus mahdollistaa alhaiset sähkö- ja lämmityskulut, ja vuokrataso on kohtuullinen.

Agorahaverne on Tetris A/S:n kehittämä alkuperäiskonsepti.

  • ”66–75-vuotiaille ei ole tarjolla riittävästi asuntoja, jotka tarjoaisivat mahdollisuuksia vertaisyhteisöjen kehittymiselle”

    Rune Kock