Tingbjerg

Uutta elinvoimaa
eriytyneille alueille

Asunalueiden eriytymiskehityksessä tietyillä kaupungin alueilla koulutustaso on keskimääräistä alhaisempi ja työttömyysluvut keskitasoa korkeammat. Eriytymiskehitystä tapahtuu kaikkialla Pohjoismaissa, ja Tingbjergin alue Kööpenhaminassa on kehittynyt juuri tämän kaltaiseksi alueeksi. Vain kahdeksan kilometrin päässä kaupungintalon aukealta sijaitsevalla alueella asuu 6 500 asukasta 2 500 asunnossa.

Nrep kehittää aluetta kokonaisvaltaisesti ja rakennuttaa Tingbjergiin tuhat uutta omistusasuntoa, joilla pyritään kääntämään alueen eriytyminen. Kehitystä tehdään tiiviissä yhteistyössä paikallisten sosiaalisen asuntotuotannon toimijoiden SAB:n ja fsb:n sekä Kööpenhaminan kunnan kanssa.

Katso videolta, kuinka Kööpenhaminan entinen pormestari, nykyinen Nrepin kaupunkikehityksestä vastaava johtaja, Jens Kramer Mikkelsen, kertoo Tingbjergin tulevaisuuden näkymistä.

Elämänlaatua alueita kehittämällä

Tavoitteena on kehittää monimuotoinen ja kukoistava yhteisö, joka houkuttelee monipuolisesti asukkaita aktiiviseen naapurustoon.

Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä asiantuntijoiden ja arkkitehtien kanssa rakentaaksemme rivitaloja sekä ulkotiloja, jotka istuvat alueelle. Yhdessä kunnan kanssa kehitämme myös paikallisia palveluita kuten päiväkoteja, kouluja ja ostosalueita.

Tingbjergin asuinalueen suunnitteli Steen Eiler Rasmussen, joka on yksi Tanskan tunnetuimmista arkkitehdeista. Alue koostuu korkealaatuisista materiaaleista rakennetuista asuinrakennuksista. Alun perin ajatuksena oli tarjota työväenluokan kansalaisille parempi vaihtoehto keskusta-alueen ränsistyneille asunnoille: edulliset asunnot vihreällä ympäristöllä, kaupungin keskustan läheisyydessä.

Tämän alkuperäisen ajatuksen inspiroimana Nrep haluaa, että uudet rivitalot ovat kohtuuhintaisia.

YHTEENVETO

  • Projektityyppi: Kaupunkirakentaminen

  • SIjainti: Tingbjergin asuinalue Kööpenhaminassa Tanskassa

  • Vastuullisuusprofiili: Kultainen DGNB -sertifikaatti

  • Koko: Tuhat uutta kotia. Sekoitus rivitaloja, asuntoja ja yhteisöasumista

  • Arvioitu valmistumisaika: 2021-2027

  • Rakennusurakoitsija ja omistaja: Nrep

  • Urakoitsija: HusCompagniet (rivitalo)

  • Arkkitehdit: SLA, Vandkunsten, Lendager