The idea factory

Paikallinen identiteetti ja kierrätys

Rakennusmateriaalien uusiokäyttö on merkittävä osa kiinteistöalan kehittämistä resurssitehokkaampaan suuntaan. Edistääkseen rakennetun ympäristön kestävyyttä Nrep on käynnistänyt kierrätysprojektin asukkaille, esikoululle sekä liiketilan Skarpnäckin kaupunginosassa Tukholmassa. Projektiin sisältyy asuntoja, esikoulu ja liiketilaa. Projektissa vahvistetaan kasvavan yhteisön paikallista identiteettiä entisestään.

Vahvistamassa paikallista kulttuuria 

The Idea Factory -projekti voitti ideapohjaisen maankäyttökilpailun Skarpnäckin kaupunginosassa. Projektin tavoitteena on uusiokäyttää materiaaleja, rakennustuotteita ja rakennusten osia sekä toteuttaa pitkän aikavälin kestävyyshankkeita.

Apunamme The Idea Factory -hankkeen kehittämisessä on arkkitehtitoimisto Lendager Group, jolla on kokemusta kiertotaloudesta ja materiaalinkäsittelyn menetelmistä, sekä Tengbom, jolla on kokemusta asuinrakentamisesta Ruotsissa.

Asuinrakennusprojekti tulee osaltaan vahvistamaan alueen yhteisöllisyyttä ja Skarpnäckin paikallista identiteettiä entisestään, hyödyntäen samalla avointa ja lämminhenkistä kulttuuria tuomalla alueelle urbaanien olohuoneiden ja puutarhojen kaltaisia elementtejä. Projekti pyrkii myös edistämään kestävää elintapaa alueelle muuttavien keskuudessa. Siihen sisältyy yli sata uutta kotia, esikoulu ja liiketilaa, jota voidaan käyttää työskentelemiseen, kotiläksyihin ja vapaa-ajan aktiviteetteihin. Kaiken tämän taustalla on pyrkimys vahvistaa paikallista kaupunkikulttuuria.

Oletko kiinnostunut aiempien kierrätysprojektien tuloksista? Lue analyysimme Resource Rows ja Upcycle Studios -projekteista.

YHTEENVETO

  • Projektityyppi: Asuinrakennukset

  • Sijainti: Skarpnäck, Tukholma, Ruotsi

  • Kestävyysprofiili: Projektin fokus on kokonaisvaltaisesti kierrätyksessä. Materiaalien inventaario käynnistyy pian ja rakennusten katoille tulee aurinkovoimaloita ja viheralueita.

  • Koko: Noin 100 asuntoa, esikoulu ja liiketilaa

  • Arkkitehdit: Lendager Group, Tengbom

  • ”Uusiomateriaaleja käyttäen rakennetut kodit tukevat vaikuttavaa arkkitehtuuria tarjoten sille historiallisen pohjan, ja ne vahvistavat kaupunginosan identiteettiä. Hyödyntämällä suunnittelussa uusia ratkaisuja ja pitkän aikavälin kestävyysajattelua haluamme parantaa sekä alueella jo asuvien että sinne muuttavien ihmisten jokapäiväistä elämää.”

    Joanna Berg