North harbour

Strategista kaupunki­kehitystä

Kööpenhaminan North Harbour on tulevien vuosien suurin ja kunnianhimoisin rakenteilla oleva uusi kaupunkialue Pohjoismaissa. Kaupunkialueen rakennusten yhteenlaskettu kerrosala tulee olemaan jopa 4 miljoonaa neliömetriä, kun alue valmistuu lopullisesti noin 40–50 vuoden kuluttua. Alueelle rakennetaan koteja 40 000 asukkaalle ja toimistotilaa 40 000 työntekijälle.

Projektin ensimmäinen askel koostuu Inner Harbour -hankkeesta, jonka Nrep toteuttaa Kööpenhaminan kaupungin ja yhteisen yrityksen By & Havnin kanssa. By & Havn on kunnallisena toimijana vastuussa Kööpenhaminan uusien alueiden kehittämisestä ja yhteistyöllä taataan kaikkien katutason kiinteistöjen strateginen kehittäminen, joka mahdollistaa elävän ja kestävän kaupungin rakentamisen.

Hankkeen tavoitteena on varmistaa, että alueen kaupallista maisemaa ja katukuvaa kehitetään kokonaisvaltaisen, pitkän aikavälin lähestymistavan mukaisesti. Pyrkimyksenä on luoda eloisa, dynaaminen ja kestävä kaupunkialue, joka vastaa tällä houkuttelevalla merellisellä alueella asuvien, työskentelevien ja alueella vierailevien ihmisten toiveita.

Kun kehitetään täysin uutta kaupunkialuetta, haasteena on varmistaa, että alueesta kehittyy eloisa ja elinvoimainen naapurusto, jossa rakennusten ympärillä on paljon elämää.

Yhdessä sidosryhmien, By & Havnin ja arkkitehtitoimisto Briqin kanssa Nrep kehitti viisiulotteisen ohjelmajulistuksen, jolla taattiin, että kaikki North Harbourin liikehuoneistojen vuokraajat ovat olleet mukana edistämässä alueen yleistä pyrkimystä sekä toivottua ilmapiiriä. Kehittäessämme alueelle tunnistettavaa kaupunkimaista tunnelmaa pyrimme löytämään sellaisia konsepteja ja vuokralaisia, jotka eivät pelkästään tuota haluttua tarjontaa, vaan sopivat myös aidosti naapuruston visioon.

Tanskalainen eläkerahasto PFA on hankkinut enemmistöosuuden yhteishankkeesta, ja Nrep jatkaa alueen kehittämistä.

PROJEKTIN YHTEENVETO

  • Projektityyppi: Kaupunkirakentaminen 

  • Sijainti: Nordhavnin satama-alue Kööpenhaminassa Tanskassa

  • Koko: 76 000 neliömetriä
    (asuntoja: 23 600; opiskelija-asuntoja: 8 500; liiketilaa, palveluita, ravitsemusliikkeitä: 32 000; toimistoja: 12 000) 

  • Rakennusvuosi: 2016–2020