Noli Studios Katajanokka

uusi tapa elää – yhteisöllisyyttä ja palveluita

 

NREP lanseerasi Suomessa vuonna 2019 uuden elämisen ratkaisun, joka on ainutlaatuinen joustavuudeltaan, palveluiltaan, yhteisöllisyydeltään ja hinnoittelultaan. Noli Studios tarjoaa moderneja täysin tai kevyesti kalustettuja keittiöllisiä studioita, joissa yhdistyy hotellitason palvelut ja kodin mukavuudet. Studioissa voi asua joustavasti päivän, kuukauden tai pidempään. NREP kehittää monimuotoista ja yhteisöllisempää kaupunkielämää.

NOLI YHDISTÄÄ KODIN MUKAVUUDET JA HOTELLITASON PALVELUT

Syksyllä Helsingin Katajanokalle avattu Noli on konseptin ensimmäinen kohde, jossa on yhteensä 263 studiota. Noli Katajanokka tarjoaa kantakaupungin sykettä, hotellitason palvelut ja yhteisöllisen tunnelman. Sijainti on erinomainen matkailijoille tai matkatyötä tekevälle, ja samalla arki Nolissa on viihtyisämpää kuin tavanomaisessa hotellissa. Pidempiaikaista majoitusta kaipaava puolestaan pääsee nauttimaan joustavasta ja yhteisöllisestä elämisestä laadusta tinkimättä.

Majoittumisen hinta on linjassa alueen hintatason kanssa ja mitä pidempään vieras majoittuu, sitä edullisempi kuukausihinta on. Kuukasihintaan kuuluvat siivous, kuntosali, saunaosasto sekä yhteistilat oleskeluun, ruoanlaittoon ja työskentelyyn. Elämisen tukena on Noli Katajanokan henkilökunta, joka järjestää yhteisiä aktiviteetteja ja auttaa majoittumiseen liittyvissä kysymyksissä. Noli tekee yhteistyötä myös paikallisten toimijoiden kanssa laajentaakseen alueen palvelutarjontaa entisestään. Studioiden käyttöaste on pysynyt erittäin hyvänä, samoin asiakastyytyväisyys on hyvin korkealla tasolla Noli Katajanokalla.

Historiallisen
arvokiinteistön uusi elämä

NREP kehitti Noli Katajanokan arkkitehtonisesti arvokkaaseen Keskon entiseen pääkonttoriiin. Keskellä suojeltavaksi luokiteltua kaupunkirakennetta sijaitseva vuonna 1940 valmistunut arvokiinteistö oli tullut teknisen ikänsä päätepisteeseen ja vaati paljon korjausta.

Kiinteistön mittava uudistaminen nykypäivän määräyksiä ja teknisiä ratkaisuja vastaavaksi vaati kolmen omistajan yhteistyötä. Uudistus aloitettiin lokakuussa 2017, ja kaksi vuotta myöhemmin kohde saatiin avattua asiakkaille. Lopputulos on kooltaan yksi merkittävimmistä kiinteistökehityshankkeista, joissa toimisto on muutettu vaihtoehtoiseen käyttöön. Kiinteistön hyvä runko sekä erinomainen sijainti pitivät hankkeen taloudellisesti kannattavana.

Noli Katajanokka tarjoaa yhteisen kehitystyön ansiosta nyt uudenlaisen elämisen ratkaisun yhdellä Helsingin parhaimmista paikoista, meren sekä kaupungin keskustan vetonaulojen välittömässä läheisyydessä.

YHTEENVETO

  • Projektityyppi: Elämisen ratkaisut

  • Sijainti: Kanavakatu, Katajanokka, Helsinki

  • Koko: 263 studiota

  • Arkkitehti: L Arkkitehdit

  • Design: Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co

  • Valmistunut: 2019

  • Vastuullisuusprofiili: Asukkailla mahdollisuus kompensoida asumisen hiilidioksidipäästöt vuokranmaksun yhteydessä, Noli Studios kompensoi yhteiskäyttötiloista aiheutuvat ilmastovaikutukset.

  • ”Määräaikaiset työsuhteet ulkopaikkakunnilla, matkustelu ja vuokra-asumisen suosio ovat yleistyneet. Samalla joustava ja yhteisöllinen asuminen kiinnostaa erityisesti nuoria yhä enemmän. Oman studion rauha yhdistettynä hotellin palveluihin antaa enemmän aikaa nauttia elävästä kaupunkikulttuurista.”

    Natalia Schrey