Herlevin keskusta

Kaupungin keskusta uudelleen ajateltuna

Monet kunnat pyrkivät luomaan eloisia paikalliskeskuksia hyödyttämään asukkaita, kauppoja ja liikeyrityksiä. Nrep tukee Kööpenhaminan liepeillä sijaitsevan Herlevin kunnan tavoitteita tuoda uutta elämää vanhaan kaupunkikeskustaan uudistamalla kauppakeskusta, rakentamalla uusia asuntoja sekä rakentamalla uusi tiloja osaksi kaupungintaloa.

Asukkaat kohtaavat toisiaan luontevasti päivittäisten toimien yhteydessä torilla, olivatpa he sitten menossa keskustelemaan kunnan asioista, ostoksille, terveystarkastukseen tai hyppäämässä alueen halki kulkevaan raitiometroon.

Julkisten ja yksityisten palveluiden yhdistelmä takaa vierailijoiden virran

Alueen julkisten palveluiden taso on tärkeää monille asuinpaikkaansa valitseville. Palveluiden tuominen helposti saataville on osa korkeaa palvelutasoa. Monien kuntien kannalta on järkevää koota julkiset palvelut samalle keskeiselle sijainnille, mistä löytyvät myös kaupat ja terveydenhuollon palvelut, optikot ja kuntosalit.

Tässä projektissa uudistamme 57 000 neliömetrin laajuisen keskusta-alueen, johon rakentuu dynaaminen aukio; suuri supermarketti, kauppoja, kuntoilukeskus, terveyskeskus sekä 135 uutta vuokra-asuntoa. Aukion toisella laidalla sijaitsevan 11-kerroksisen talon alimmat kerrokset tulevat julkisten palveluiden käyttöön, ja ylemmät kerrokset vuokrataan yksityisyrityksille.

herlev bymidte buildning

YHTEEVETO

  • Projektityyppi: Kaupunkirakentaminen

  • Sijainti: Herlevin kunta aivan Kööpenhaminan ulkopuolella Tanskassa 

  • Rakennuttaja: Nrep

  • Koko: 57 000 neliömetriä, johon sisältyy 5 500 neliömetriä kattava supermarket ja 135 vuokra-asuntoa, kooltaan 50–130 neliömetriä

  • Arkkitehti: Aarstiderne, Arkitema

  • Urakoitsija: Casa Group

  • Valmistumisaika: 2023

  • ”Meillä on runsaasti kokemusta toimivien kaupunkikeskustojen kehittämisestä ja johtamisesta. Herlevissä toteutettava malli on vakaa ja tulee lisäämään toimintaa alueella”

    Thomas Riise-Jakobsen