Logistiikkakeskus, jossa design on keskiössä

Tulevaisuuden logistiikkakeskus

Maailman suurin pohjoismaisen muotoilun verkkokauppa Finnish Design Shop etsi tilaa kasvavalle liiketoiminnalleen. Alkusyksystä 2021 Turkuun valmistunut logistiikkakiinteistö pitää sisällään toimistotilat, modernit varastotilat sekä showroomin tuotteiden esittelyä varten.

Logicenters sopi joulukuussa 2020 vuokraavansa modernit tilat suomalaiselle, pohjoismaiseen muotoiluun ja sisustukseen erikoistuneelle verkkokaupalle Finnish Design Shopille. Kiinteistön  on kehitetty vastaamaan Finnish Design Shopin erityisiä tarpeita, ja suunnittelussa on painotettu moderneja logistiikkaratkaisuja sekä korkealaatuista, kestävän kehityksen mukaista arkkitehtuuria. Logistiikkakeskukselle on haettu BREEAM Excellent-sertifikaattia, ja sen kehittämisessä on kiinnitetty erityistä huomiota rakennuksen energiatehokkuuteen ja ympäristövaikutuksiin. Kiinteistöön on asennettu aurinkopaneelit ja kiinteistö lämpenee maalämmöllä. Kestävän kehityksen mukaisesti tontilla olevia metsää on säästetty niin paljon, kuin mahdollista.

PROJECT SUMMARY

 • Projektityyppi: Logistiikka

 • Sijainti: Turku, Suomi. Logistiikkakeskus sijaitsee keskeisellä paikalla Turun kehätien ja Tampereen valtatien varrella, lähellä Turun lentoasemaa.

 • Koko: Yhteensä 12 000 neliömetriä, sisältäen varastotilat, uudet toimistotilat sekä Showroom

 • Valmistunut: 2021

 • Rakennuttaja ja omistaja: Logicenters

 • Vuokralainen: Finnish Design Shop

 • Rakentaja: YIT

 • Arkkitehti: Arkkitehtiruutu Oy (pääsuunnittelija, erikoistunut logistiikkarakentamiseen), Avanto Arkkitehdit Oy (julkisivut), Studio Joanna Laajisto (toimistojen ja esittelytilan sisustussuunnittelu)

 • Vastuullisuusprofiili: Logistiikkakeskukselle on haettu BREEAM-Excellent sertifikaattia. Kiinteistö lämmitetään maalämmöllä, ja rakennuksessa käytetään omilla aurinkopaneeleilla tuotettua aurinkosähköä. Kiinteistön rakennettiin siten, että tontille jätettiin mahdollisimman paljon metsää.

 • Tavoitteemme on tarjota huippumoderneja tiloja ja tämä yhteistyö on selkeä osoitus siitä, miten pystymme vastaamaan vuokralaistemme monipuolisiin tarpeisiin. Kestävyys leimaa koko toimintaamme, mitä ilmentävät Turun tilojen materiaalivalinnat ja energiaratkaisut. Koemme onnistuneemme tässä erityisesti tällä kertaa Jarkko Äikää, Suomen kaupallinen johtaja, Logicenters
 • ”Olemme erittäin tyytyväisiä niin koko prosessin sujuvuuteen kuin lopputulokseenkin, jossa yhdistyy saumattomasti meille tärkeät kolmea asiaa: tehokas logistiikka, kestävä kehitys ja korkeatasoinen arkkitehtuuri. Uudet Turun toimitilamme on räätälöity juuri meidän tarpeisiimme ja niiden avulla voimme jatkaa nopeasti kasvavaa verkkokauppatoimintaamme mahdollisimman hyvin.,”

  Teemu Kiiski, CEO, Finnish Design Shop