DLS Bålsta

Uraa­uurtavaa
automati­soitua
logistiikkaa

Olemme kehittämässä Pohjoismaiden suurinta logistiikkakeskusta mahdollistaaksemme Axfoodin hankinta- ja logistiikkayritys Dagabille entistä joustavammat ja tehokkaammat kuljetukset. 30 metrin korkuisesta, 126 000 neliömetriä kattavasta korkeavarastolaitoksesta on tulossa moninaisuudessaan ainutlaatuinen, ja se sisältää täysin automatisoidun tilaustenpoimintajärjestelmän, joka toimii usean eri lämpötila-alueen välillä.

Tehokas ja kestävä

Modernien vaatimusten ja suuren koon yhteisvaikutuksesta Dagab kykenee yhdistämään kuusi jakelukeskusta yhdeksi, mahdollistaen täten nopeammat ja tehokkaammat kuljetukset sekä vähittäis- että verkkokaupassa. Eri säilytyslämpötila-alueisiin jaetun automatisoidun logistiikkatilan lisäksi laitos sisältää myös toimistotiloja.

Laitos tullaan sertifioimaan BREEAM-SE:n vaatimusten mukaisesti, minkä lisäksi kestävyyteen tullaan panostamaan mm. hukkalämmön uudelleenkäytön ja rakennusmateriaalien optimoinnin muodossa, sekä varaamalla laitoksen katolle mahdollisuuden ottaa käyttöön suurikokoinen aurinkovoimala.

Sijainti on ensiarvoisen tärkeä osa tehokasta logistiikkaa. Laitos sijaitsee keskeisellä sijainnilla Bålstassa, Tukholman pohjoispuolella. Alue on lähellä sekä valtatie E18:a että Tukholmaa, mikä tekee sijainnista ihanteellisen, ja mahdollistaa jopa 3,5 miljoonan ihmisen tavoittamisen tunnin sisällä. Lisäksi tontille johtavat sivuraiteet mahdollistavat liikenneinfrastruktuurin laajentamisen jatkossa.

Illustration of a top modern logistics facility

YHTEENVETO

  • Projektityyppi: Automatisoitu korkeavarastolaitos

  • Sijainti: Bålsta, Tukholman pohjoispuoli, Ruotsi

  • Vastuullisuusprofiili: BREEAM-sertifioitu, hukkalämmön uudelleenkäyttö, materiaalien optimointi ja tehokas pakkausjärjestelmä optimoimaan kuljetukset. Katolla valmius aurinkopaneeleille.

  • Koko: 126,000 neliömetriä

  • Korkeus: 30 metriä

  • Vuokralainen: Axfoodin hankinta- ja logistiikkayhtiö Dagab

  • Arvioitu valmistumisaika: 2023