NREP:n lahjoitus Integrifylle tukee nuorten maahanmuuttajien työllistymistä

25 kesäkuun, 2020

Pohjoismaisen kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä NREP:n N-Power-rahasto on tehnyt ensimmäisen lahjoituksensa Suomessa. Yhtiö tukee Integrify-startupin Tekoälyllä työelämään -koulutusohjelmaa maahanmuuttajille 30 000 eurolla. EU-rahoitteinen ohjelma käynnistyi vuonna 2019 ja se tarvitsee vielä lahjoituksia ohjelman loppuun saattamiseen.

Vuonna 2016 perustettu Integrify kouluttaa lahjakkaista maahanmuuttajista ohjelmistokehittäjiä, datatieteilijöitä ja koneoppimisen asiantuntijoita noin kuuden kuukauden intensiivijaksoissa ja sen jälkeen auttaa heitä työllistymään. Samalla Integrify ratkaisee suomalaisen yhteiskunnan akuuttia ja kasvavaa ict-osaajien pulaa. Integrifyn koulutuksen on aloittanut yli 200 henkilöä yli 50 maasta, ja valmistuneista 80 prosenttia on työllistynyt koulutustaan vastaaviin töihin. Yrityksille Integrify tarjoaa henkilöstövuokraus- ja konsultointipalveluita.

Nyt käynnissä olevan datatieteisiin ja koneoppimiseen keskittyvän Tekoälyllä työelämään -koulutusohjelman tavoitteena on kouluttaa yhteensä 60 uutta asiantuntijaa ja ohjata heidät teknologiayrityksiin töihin. Kurssin ensimmäisiä osallistujia on jo työllistynyt yrityksiin kuten Nokia, CGI ja Ericsson. Hankkeelle on myönnetty EU-rahoitusta 300 000 euroa, ja yksityistä rahoitusta tarvitaan yhteensä 100 000 euroa. Tähän mennessä Väinö Tannerin säätiö ja KAUTE-säätiö ovat molemmat lahjoittaneet hankkeelle 15 000 euroa, minkä lisäksi Integrify Oy on rahoittanut hanketta 10 000 eurolla. NREP on ensimmäinen koulutusohjelman rahoittajaksi lähtenyt ulkopuolinen yritys. NREP:n 30 000 euron lahjoituksen jälkeen rahoituksesta puuttuu vielä 30 000 euroa.

”Olemme äärimmäisen kiitollisia NREP:lle luottamuksesta ohjelmaamme kohtaan. N-Powerin lahjoitus mahdollistaa täysin uudenlaisen kurssin loppuunviemisen. Toivomme, että NREP:n esimerkki innostaa mukaan myös muita toimijoita, jotta saamme hankkeen toteutettua ja työllistettyä 60 uutta tekoälyn asiantuntijaa Suomessa”, kertoo Integrifyn perustaja ja toimitusjohtaja Daniel Rahman.

Kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö NREP lahjoittaa vuosittain 10 prosenttia liikevoitostaan hyväntekeväisyyteen N-Power-rahastonsa kautta. Vuonna 2013 perustettu N-Power-ohjelma on suunniteltu auttamaan apua tarvitsevia ihmisiä ympäri maailmaa. Kohteet valitaan NREP:n työntekijöiden ehdotuksista, ja niitä ovat viime vuosina olleet esimerkiksi Human Practice Foundation, Hej främling -kotouttamisohjelma Ruotsissa ja Hellebron nuorten asunnottomien suoja Kööpenhaminassa. Integrify on N-Powerin ensimmäinen lahjoituskohde Suomessa.

”Olemme seuranneet Integrifyä pitkään ja haluamme osaltamme olla tukemassa sen tekemää arvokasta työtä Suomessa. Integrifyn työ ja saavutukset ovat erinomainen esimerkki toiminnasta, jolla ratkotaan tehokkaasti yhteiskunnan ongelmia Haastamme nyt muutkin yritykset tukemaan lahjoituksella nuoria osaajia – varmistetaan yhdessä hankkeen loppuun saattaminen”, sanoo NREP:n sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen.

Published: kesäkuu, 25 2020