Nrepin rahasto Nordic Income+ kasvoi kooltaan 1,6 miljardiin

12 tammikuun, 2022

Kuva: Leipätehdas on Nordic Income+ -rahaston ensimmäinen toimistohankinta Helsingissä

Pohjoismaiden suurin kiinteistökehittäjä ja -sijoittaja Nrep keräsi 608 miljoona euroa puoliksi avoimeen rahastoonsa toisessa sulkeutumisessa, kasvattaen rahaston kokoa 50 prosentilla. 1,6 miljardin kokoinen Nordic Income+ (NIP)-rahasto sijoittaa pitkäjänteisesti logistiikkakiinteistöihin, hoivakiinteistöihin, toimistoihin ja vuokra-asumiseen eri Pohjoismaissa.

Pohjoismaiden suurimpana Core-plus-rahastona NIP tarjoaa globaaleille institutionaalisille sijoittajille pääsyn korkeatasoiseen ja monipuoliseen vakaan tuottotason portfolioon, joka sijoittaa koko alueella selkeästi tunnistettuihin ja merkittäviin mahdollisuuksiin. Nrepillä on vankat näytöt ainutlaatuisten kohteiden hankkimisesta, joissa lisäarvoa luodaan panostamalla asiakaskeskeisyyteen ja vastuullisuuteen.

Tähän päivään mennessä rahasto on tehnyt 20 eri investointia, joiden kokonaisarvo on lähes miljardi euroa. Viimeisimpänä Nrep osti kauppakeskus Columbuksen Helsingin Vuosaaresta. Monipuoliset ja viihtyisät päivittäispalvelut ovat keskeinen osa kehittyvien kaupunginosien palvelurakennetta. Kauppa on osa Nrepin strategiaa osallistua monipuolisesti Helsingin kasvavien kaupunginosien kehittämiseen. Columbus palvelee alueen asukkaita ja yrityksiä kattavalla päivittäispalveluiden valikoimalla. Lisäksi Columbuksen sijainti alueen liikenteen solmukohdassa Vuotien varrella ja metroaseman yhteydessä on erinomainen. Vuonna 2020 Columbuksessa asioi noin 5,7 miljoonaa kävijää.

”Tämänhetkisten kuluttajatrendien ja demografisen kehityksen tukemana NIP antaa meille mahdollisuuden laajentaa pitkän aikavälin lähestymistapaamme entistä tulokeskeisemmän arvon aikaansaamiseksi. Income plus -investointi sopii hyvin yhteen Nrepin arvopohjaiseen lähestymistapaan, jonka keskeinen kysymys on aina, miten voimme parantaa ihmisten arkea sekä investointien, asiakkaittemme ja kaupunkilaisten näkökulmasta. Esimerkiksi rahaston pitkäjänteisen rakenteen ansioista voimme kokeilla ja toteuttaa uudenlaisia vastuullisuustoimenpiteitä”, kuvailee Nrepin sijoitusjohtaja Jani Nokkanen.

Vuonna 2021 rahastoon hankittiin myös arkkitehtonisesti ja historiallisesti merkittävä Leipätehtaan kiinteistö Helsingissä, joka oli Nrepin ensimmäinen toimistohankinta Helsingistä. Leipätehtaan ainutlaatuisessa punatiilirakennuksessa on lähes 13 500 neliömetriä vuokrattavaa toimitilaa seitsemässä kerroksessa ja kolmessa välikerroksessa. Ainutlaatuinen pohja ja yli viiden metrin huonekorkeus mahdollistavat joustavasti erilaiset ja muunneltavat toimitilaratkaisut. Leipätehtaalla toimii useita yrityksiä kulttuurista teknologiaan, ja sen vuokralaisiin lukeutuvat muun muassa Bob the Robot, Red Bull, Helsingin tanssiopisto ja kulttuurikeskus Caisa.

Nrep tavoittelee 500–750 miljoonan keräämistä vuoden loppuun mennessä, jotta se pystyy vastaamaan NIP:n kasvavaan investointikantaan. Tällöin rahastoon olisi kerätty yli 2,5 miljardia pitkäjänteisen strategian toteuttamista varten.

NIP:n sijoittajapohja koostuu institutionaalisista sijoittajista, ja siihen kuuluu pääasiassa eläkerahastoja, kuten hollantilainen eläkesijoittaja Bouwinvest sekä Novo Holdings-yhtiö, joka on Novo Nordisk-säätiön sijoitusyhtiö. Novo Nordisk on yksi maailman suurimmista yleishyödyllisistä säätiöistä.

 

Mediatiedustelut:
Jannica Aalto
viestintäpäällikkö, Nrep
puh. +358 45 134 7636
jannica.aalto@nrep.com

Published: tammikuu, 12 2022