Nrep myy Tikkurilan Dixin eQ Liikekiinteistöille noin 66 miljoonalla eurolla

2 heinäkuun, 2019

Pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö Nrep myy Dixi-liikekeskuksen Tikkurilassa Vantaalla. Liikekeskuksen ostaa eQ Liikekiinteistöt noin 66 miljoonalla eurolla. Nrep on viime vuosina kehittänyt Dixistä yhden Suomen parhaiten menestyvistä kaupallisista keskuksista.

Nrep sopi Dixi-liikekeskuksen ostamisesta YIT:n kanssa vuonna 2014, kun keskuksen toinen vaihe oli vielä kesken ja paljon tiloja vuokraamatta. Aktiivisella vuokraus- ja kehitystyöllä Nrep on tehnyt Dixistä menestyvän päivittäiseen asiointiin ja ravintoloihin keskittyvän liikekeskuksen, jolla on noin 10 miljoonaa vuosittaista kävijää. Dixi avattiin vuonna 2015, ja sen toinen vaihe valmistui keväällä 2017.

”Olemme viime vuosina panostaneet merkittävästi Dixin kaupallisen konseptin kehittämiseen, vuokraustyöhön ja markkinointiin. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Dixi menestyy ja saa nyt uuden luotettavan ja pitkäaikaisen omistajan”, kertoo Nrep:n osakas Jani Nokkanen.

”Dixi-liikekeskuksen poikkeuksellisen vahva sijainti yhdellä pääkaupunkiseudun vilkkaimmista ja kehittyvimmistä juna-asemista yhdistettynä nopeaan päivittäiseen asiointiin perustuvaan kaupalliseen konseptiin tekevät siitä mielenkiintoisen sijoituskohteen. Pyrimme jatkamaan kaupallisen tarjonnan sekä palveluiden optimointia asiakaskunnan tarpeiden mukaan”, kertoo eQ Liikekiinteistöjen sijoitusjohtaja Samuel Granvik.

Dixi on päivittäiseen asiointiin keskittynyt liikekeskus, joka sijaitsee merkittävässä liikenteen solmukohdassa vilkkaalla Tikkurilan juna-asemalla. Aseman läpi liikkuu vuosittain noin 12 miljoonaa matkustajaa, ja vuoteen 2025 mennessä matkustajien määrän ennustetaan nousevan 33 prosenttia 16 miljoonaan. Tikkurilaan on lisäksi suunnitteilla uusia asuntoja noin 15 000 uudelle asukkaalle vuoteen 2030 mennessä.

Lisätietoja:

Jani Nokkanen, osakas, Nrep, +358 9 674 410

Published: heinäkuu, 2 2019