Nrep muuntaa vanhan teollisuuskiinteistön vuokra-asunnoiksi Helsingin Alppiharjussa

20 helmikuun, 2019

Pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö Nrep rakennuttaa 88 uutta vuokra-asuntoa vanhaan teollisuuskiinteistöön Alppiharjuun. Muutostyöt alkavat loppukeväästä 2019.

Nrep muuntaa vanhan teollisuuskiinteistön Alppiharjun Kalliolanrinteessä asuinhuoneistoiksi. Kiinteistö sijaitsee keskeisellä paikalla nuorten aikuisten ja opiskelijoiden suosimalla alueella, jossa lyhyen kävelymatkan päässä on useita pikkukauppoja ja ravintoloita, ruokakauppa, Linnanmäen huvipuisto, Kallion urheiluhalli ja -kenttä, sekä Alppiharjun koulu ja päiväkoti. Hankkeen urakoitsija on Veljekset Nuutinen Oy.

”On todella hienoa, että pääsemme toteuttamaan laadukkaita asuntoja vanhaan teollisuuskiinteistöön keskellä kaupunkia. Asunnot toteutetaan rakennuksen henkeä kunnioittaen, ja hanke vahvistaa entisestään Suomen asuntoportfoliotamme”, sanoo Nrep:n osakas ja CIO Jani Nokkanen.

”KVR-sopimuksen solmiminen Nrep:n kanssa Kalliolanrinteen kiinteistön konversiohankkeesta vahvistaa korjausrakentamisen liiketoimintaryhmämme strategiaa. Olemme erittäin innostuneita toteuttamaan koko tiimin kanssa laadukkaita asuntoja Alppiharjuun”, kertoo liiketoimintaryhmän johtaja Leena Kähkönen Veljekset Nuutinen Oy:stä.

Asunnot rakennetaan vuonna 1947 valmistuneeseen pienteollisuus- ja toimistokäytössä olleeseen kiinteistöön, joka oli jo alun perin suunniteltu asuinkerrostaloksi. Sodan alkaessa kiinteistön rakentaminen kuitenkin keskeytyi, ja suunnitelmasta ehti valmistua vain kellari. Sodan loputtua kiinteistön käyttötarkoitus muutettiin sotakorvausteollisuuden tarpeisiin, vaikka jo tuolloin asunnoista oli Helsingissä suuri pula. Kerrokset toteutettiin avarina työsaleina teollisuuden käyttöön.

Nyt vanha kiinteistö palautetaan alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa. Asunnot suunnittelee arkkitehtitoimisto Avarrus Arkkitehdit, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoihin kesällä 2020.

”Korjauskohteissa on aina vahva identiteetti ja mielenkiintoinen historia. Keskeisenä teemana suunnittelussa onkin ollut alkuperäisen rakennuksen hengen säilyttäminen sekä hyvän asuntosuunnittelun mukaiset tilaratkaisut nykyaikaisin menetelmin ja uudisrakentamista vastaavalla laatutasolla”, sanoo projektiarkkitehti Severi Hellstén Avarrus Arkkitehdeistä.

Asuntojen lisäksi kiinteistöön tehdään harrastetila, pesula, sauna sekä kerhotila, josta on pääsy viihtyisälle asukaspihalle. Sisäpihan asunnoille rakennetaan uudet parvekkeet.

Lisätietoja:

Jani Nokkanen, osakas ja CIO, Nrep, +358 9 674 410

Published: helmikuu, 20 2019