Lujatalo rakentaa NREP:lle uuden asuinkorttelin Espooseen

15 tammikuun, 2019

Lujatalo ja pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö NREP ovat allekirjoittaneet KVR-urakkasopimuksen asuinkorttelin rakentamisesta Espooseen. Sopimuksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa.

Lujatalo Oy rakentaa kiinteistösijoitusyhtiö NREP:lle uuden asuinkorttelin Espooseen. Uusi asuinkortteli sijaitsee Olarin ja Suurpellon välissä osoitteessa Ylismäentie 12. Kortteliin tulee lamellitalo, jossa on viisi porraskäytävää, ja kolme pistetaloa. Asuinkorttelin tontin omistaa NREP.

Yhteensä rakennuksiin tehdään 404 asuntoa. Autopaikkoja tulee kansipihan alle 202 kappaletta. Ylismäentien suuntaisesti sijaitsevaan lamellitaloon rakennetaan vuokra-asuntoja, kun taas sisäpihalla sijaitsevat kolme pistetaloa ovat omistusasuntoja.

Asuinkorttelin maanrakennustyöt käynnistetään tammikuussa 2019, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan kortteliin viimeistään kesäkuussa 2021.

”Kokonsa puolesta tämä on meille merkittävä hanke ja vahvistaa hyvää työkantaamme. Olen tyytyväinen saadessamme rakentaa tämän näyttävän korttelin, jossa yhteisöllisyys on otettu hienosti huomioon ja taidevalaistus tuo rakennuksiin upean lisäelementin”, toteaa Lujatalon aluejohtaja Janne Mönkkönen.

”Olemme todella tyytyväisiä, että tämä pitkään työstetty projekti etenee nyt rakennusvaiheeseen. Kortteli rakennetaan loistavalle paikalle hyvien liikenneyhteyksien päähän, ja sijoitus vahvistaa NREP:n asuntosalkkua sekä pääkaupunkiseudun osuutta sijoituksissamme”, sanoo NREP:n osakas ja sijoitusjohtaja Jani Nokkanen.

Korttelin pääsuunnittelija on arkkitehti Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:stä. Veistoksellisessa lamellitalossa on kaikkien portaiden ylittävä vesikatto. Kadulta pihalle johtavien porttikäytävien ja korkeimman osan terassin katot sekä porrashuoneiden korkeat valokuilut valaistaan taidevalaistuksella. Siten tilat loistavat lyhtymäisinä ympäristöönsä. Tontin takana on Espoon keskuspuisto, jonka toisella puolella sijaitsee Suurpellon alue palveluineen. Ylismäentien toiselle puolelle on kaavoitettu asuinrakentamista.

”Projekti on ollut haastava, mutta korttelista tulee valmistuttuaan toimiva ja arkkitehtonisesti vaikuttava kokonaisuus”, kertoo arkkitehti Veikko Mäkipaja korttelin suunnittelusta.

Korttelin yhteistilat on sijoitettu mahdollisimman helposti käytettäviin paikkoihin. Kerho ja pesula on sijoitettu korttelin sisääntuloon yhdistämään pihaa ja katua. Kuntosali ja sauna Espoon keskuspuiston äärellä tulevat pistetaloon lenkkeilymaaston viereen. Korttelisauna ja -klubi sijoitetaan kadunvarsitalon ylimpään kerrokseen, jolloin asukkaat pääsevät nauttimaan alueen hienoista näkymistä. Ala-aulojen yhteyteen tehdään myös palvelueteiset, joita voidaan käyttää joustavasti myös asukkaiden kokoontumiseen.

Lisätietoja:

Jani Nokkanen, sijoitusjohtaja ja osakas, NREP, +358 9 674 410

Janne Mönkkönen, Aluejohtaja, asuntorakentaminen, Lujatalo Oy, +358 44 585 2092

Published: tammikuu, 15 2019