Kiinteistö­teknologia

Teknologioita paremman rakennetun ympäristön 
puolesta

Teknologisilla, tekoälyn kaltaisilla sovellutuksilla on valtavat mahdollisuudet ratkoa urbaaneja haasteita tekemällä kiinteistöalasta kestävämpää ja tehokkaampaa. Kiinteistöalalla ei kuitenkaan ole nähty viime vuosikymmeninä riittävästi merkittäviä innovaatioita, ja vain harvalla teollisuuden alalla käytetään yhtä vähän resursseja tuotekehitykseen kuin rakennusteollisuudessa.

Me pyrimme olemaan kiinteistöteknologian eturintamassa tarjoamassa ratkaisuja, joilla on skaalattavia, merkittäviä vaikutuksia rakennettuun ympäristöön. Vaikuttavuus syntyy innovaatioista ja uraauurtavien uusien teknologisten ratkaisuiden käyttöönotosta niin kehitys- kuin operatiivisessa vaiheessa.

Hyödynnämme teknologioita kahdella eri tavalla: otamme kehityshankkeissamme ja kiinteistöissämme käyttöön uusia teknologioita tai sijoitamme yrityksiin, joissa kehitetään uusia innovaatioita. Tavoitteenamme on saavuttaa kaupallisesti kannattavilla teknologioilla mitattavia, myönteisiä vaikutuksia.

  • 2150

    Venture Capital-yrity, joka keskittyy rahoittamaan yrityksiä, joilla on mahdollisuudet poistaa tai vähentää gigatonnin edestä hiilidioksidipäästöjämme.

2150 – sijoituksia vauhdittamaan kestävää kehitystä

2150 heijastaa NREPin pitkäaikaista sitoumusta rakennetun ympäristön kehittämiseksi kohti hiilineutraalisuutta. 2150 on venture capital -yhtiö, joka keskittyy ratkaisemaan merkittäviä ongelmia kaikissa rakennetun ympäristön osa-alueissa: kaupunkien suunnittelu, rakentaminen, energianlähteet sekä kaupunkilaisten eläminen, työskentely ja heidän käyttämänsä palvelut.

2150:n ensimmäinen sijoituskohde on cleantech-yritys CarbonCure, jonka sijoittajiin kuuluvat myös Amazonin Climate Pledge Fund -ilmastorahasto ja Bill Gatesin johtama Breakthrough Energy Ventures -rahasto. 2150-rahastoon on sijoittanut muun muassa tanskalainen sijoitusyhtiö Chr. Augustinus Fabrikker ja maailman suurimpiin hyväntekeväisyysjärjestöihin kuuluvan Novo Nordisk -säätiön sijoitusyhtiö Novo Holdings sekä Tanskan valtion omistama, kestävän kehityksen sijoituksiin keskittynyt Green Future Fund.

Esimerkkejä

  • ”Emme voi saavuttaa vaadittavia hiilidioksidipäästöjen vähennyksiä ilman perusteellista muutosta siihen, miten rakennamme ja hallinnoimme kiinteistöjä. Eikä kiinteistöala voi saavuttaa vaadittuja vähennyksiä ilman parempia teknisiä ratkaisuja. Perustimme 2150:n vauhdittaaksemme tällaisten teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa.”

    Mikkel Bülow-Lehnsby, NREPin hallituksen puheenjohtaja ja 2150-yhtiön perustaja
  • ”Hallinnoimme miljoonia neliömetrejä erilaisia kiinteistöjä, ja pyrimme parantamaan niiden vastuullisuutta. Kohtaamme samalla vastuullisuushaasteita, jotka olisivat ratkaistavissa paremmalla teknologialla. 2150:ssa teknologiasijoituksia tehdään tiiviissä yhteistyössä kiinteistöalan ammattilaisten kanssa. Näin voimme kehittää ratkaisuja, joilla on skaalattavia, merkittäviä vaikutuksia kaupunkien kestävään kehitykseen.”

    Claus Mathisen, NREPin toimitusjohtaja

Miten tekoälyä hyödynnettiin UN17-hankkeen kehittämisessä