Tunnel factory

UUDENLAISTA KAUPUNKIKEHITYSTÄ

Tunnel Factory -hankkeemme eli vanha tunnelitehdas Kööpenhaminassa vie kaupunkikehityksen aivan uudelle tasolle. Kohde on jo pelkästään kokonsa ja erityislaatuisen ulkomuotonsa puolesta elävä muisto Juutinrauman Nordhavn -satama-alueen teollisuushistoriasta.

Muutamme 19 000 neliömetriä käsittävän entisen Juutinrauman tunnelielementtitehtaan pihoineen monitoimitilaksi, jota ympäröi 12 hehtaaria kaupunkiluontoa. Alueen tavoitteena on toimia kohtaamispaikkana, jossa ihmiset voivat työskennellä, asua ja leikkiä sekä nauttia elämyksistä, kokemuksista ja ruoasta.

KUUSI TEEMAA

Tunnel Factoryn kehitys pohjautuu kuuteen eri teemaan, jotka näkyvät sekä rakennuksen sisätiloissa että ulkoalueissa. Teemat yhdessä muodostavat alueesta monipuolisen kokonaisuuden.

TAIDE & KULTTUURI

Eläväinen keskus ateljeetiloille, luoville studioille, tapahtumatiloille ja pienille kaupoille.

RAKENTAMINEN & INNOVAATIOT

Toimisto- ja työtiloja, joissa rakentaa kestävän kaupunkikehityksen tulevaisuutta käyttäen yhteisiä, joustavia palveluita.

ELÄMÄ & OPPIMINEN

Muuntojoustavia koteja 1 000 opiskelijalle, jossa he voivat oppia, tehdä yhteistyötä ja kehittyä ammatillisesti.

KÄDENTAIDOT & ATELJEET

Käsityöläisille ja valmistajille ainutlaatuisia, muunneltavissa olevia tiloja, joissa tuotantotilat on mahdollista yhdistää putiikkeihin ja showroomeihin.

LUOVAT TILAT & TYÖPAJAT

Aktivoivia tiloja ja maisemia, jotka innostavat ja kannustavat kaikenikäisiä pitämään hauskaa, seikkailemaan ja olemaan luovia.

RUOKA & ELINTARVIKKEET

Tilaa yhteisöllisille ravintolakokemuksille, kaupoille, kouluttajille ja tuottajille, jotka korostavat hyvää, terveellistä ja ilmastotietoista ruokaa innovatiivisilla tavoilla.

NORTH HARBOUR – SUURIN KAUPUNKIKEHITYS­HANKE POHJOISMAISSA

Vapaasatamasta pienten saarien, kanaalien ja itsenäisten naapurustojen kaupunkialueeksi – Kööpenhaminan Nordhavnin satama-alueelle kehitettävä, Nrepin, Kööpenhaminan kaupungin ja yhteisen yrityksen By & Havnin North Harbour –hanke on miljoonan neliömetrin kokoisena alueena suurin ja Pohjoismaiden kunnianhimoisin kaupunkikehityshanke.

Seuraavan 40 vuoden aikana Nordhavnin satama-alueelle kehitetään kokonaan uusi kaupunkialue, The Sustainable City of the Future eli “tulevaisuuden kestävä kaupunki”. Alueelle rakennetaan koteja 40 000 asukkaalle ja toimistotiloja 40 0000 alueella työskentelevälle ihmiselle. Tunnel Factorysta on muodostumassa tunnettu maamerkki uuden kaupunginosan keskelle.

YHTEENVETO

  • Projektityyppi: Kaupunkikehityshanke

  • Sijainti: Nordhavnin satama-alue, Kööpenhamina, Tanska

  • Koko: Tunnel Factorysta tulee yksi Tanskan suurimmista rakennuksista ja kooltaan se on noin 70 000 neliömetriä –
    261 metriä pitkä, 125 metriä leveä ja 24 metriä korkea.

  • Omistajat: Nrep, By & Havn, UNIONKUL

  • Arkkitehdit: Arcgency, Dorte Mandrup, SLA

  • Arvioitu valmistumisaika: 2026