Helsinki-Vantaan lentoasema

Lentokentän ympäristö nousukii­dossa 

Helsinki-Vantaan lentoaseman alueen kasvu lisää kysyntää kiinteistöille tukemaan toimintaa laajemmassa mittakaavassa. NREP aloitti yhteistyön Pontos Oy:n ja Finavian kanssa vuonna 2018 tavoitteenaan kehittää alueen jo olemassa olevaa ja tulevaa kiinteistöinfrastruktuuria. Nykyään omistamme yhdessä Pontoksen kanssa enemmistöosuuden LAK Real Estate Oy:ssä, joka oli aiemmin Finavian kokonaan omistama tytäryhtiö.

LAK Real Estate Oy omistaa lukuisia lentokenttäalueen kiinteistöjä ja edelleen kehittää suurta osaa lentoaseman ja Aviapoliksen maa-alueesta. LAK Reas Estate Oy:n kiinteistöihin lukeutuvat mm. hotelli Hilton Helsinki Airport, monitoimikeskus ”Toke” ja WTC-toimistotorni, jotka sijaitsevat lentoasemalla.

Airport area

Tukemassa Helsinki-Vantaan lentokentän alueen kasvua

Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella on tällä hetkellä noin 20 000 työpaikkaa, ja määrän odotetaan kasvavan entisestään. Pyrimme LAK Real Estate Oy:n kautta kehittämään alueelle erilaisia liikehuoneistoja, hotelleja, toimistoja ja logistiikkatiloja.

Aviapolis on myös Vantaan kaupungille strateginen kehittämiskohde, ja NREP:n osallistuminen alueen kehittämiseen LAK Real Estate Oy:n kautta lisää käytettävissä olevien resurssien ja pääoman määrää huomattavasti. Osana Aviapoliksen pitkän aikavälin suunnitelmaa on rakentaa yli 200 000 neliömetriä uusia asuin-, toimisto- ja palvelukiinteistöjä seuraavien vuosikymmenten aikana.

Avia City tulee sisältämään noin 6 400 neliömetriä vuokrattavaa toimistotilaa ja asuntoja noin 2 000 asukkaalle. Lisäksi suunnitelmiin kuuluu liikekeskus, joka tukee alueen asukkaiden päivittäisiä tarpeita sekä uusia tiloja, joiden ansiosta LAK pystyy paremmin vastaamaan lentoaseman alueen kasvaviin toimisto- ja pysäköintipalvelutarpeisiin.

YHTEENVETO

  • Projektityyppi: Kaupunkirakentaminen

  • Sijainti: Helsinki-Vantaan lentoasema ja Aviapoliksen alue

  • Tulevaisuuden sunnitelmat: Osana Aviapoliksen pitkän tähtäimen suunnitelmaa alueelle rakennutetaan yli 200 000 neliömetriä uusia asuin-, toimisto- ja palvelukiinteistöjä seuraavien vuosikymmenten aikana.